Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Alternatif piyasalar yön belirleyici

Döviz ve faiz cephelerindeki negatif gelişmelerin sürmesi halinde ilk hareket bandı 8 bin 650 / 8 bin 900 olarak gözüküyor

Bigpara Haber


Güne döviz piyasasındaki gelişmeleri çok yakından izleyerek başlayan Ulusal–100 endeksi dolardaki artışla birlikte 9 bi 100 seviyesinde tutunamayarak hızla 8 bin 900 desteğine doğru geriledikten sonra yatay ve oldukça hacimsiz bir seyir izleyerek ilk seansı 8bin 964 puandan kapattı.

İkinci seans öncesinde Hazinenin düzenlemiş olduğu 3 ay vadeli referans bono ihalesinde hem yeterince talebin gelmemesi hem de bileşik faizin% 98 ‘lere çıkması oldukça olumsuz bir hava ortaya çıkmasına ve seans açılışında satışların hızlanmasına neden oldu.

İkinci seansın hemen başlangıcında gelen bu kuvvetli satışlarla endeks destek noktası olan 8 bin 650 seviyesine kadar geriledi. En düşük 8 bin 659 puanı gördükten sonra dolardaki kısmi gerilemeyle birlikte tepki alımları geldi. Günü 155 puanlık kayıpla 8 bin 919 puandan kapatan İMKB’ de işlem hacmi de 146 trilyon lira olarak gerçekleşti.

Dövize olan talebin bir türlü önlenememesi, TL’ ye olan güvensizlik neticesinde faizlerin düşmemesi borsanın yükselmesiaçısından enönemliengeller olarak gözüküyor. Bunların yanı sıra yarın açılacak Vadeli İşlemler piyasasındaki dalgalanmalar da dolar fiyatını doğrudan etkileyeceğinden artık bu piyasanın da yakından takip edilmesi gereği ortaya çıkmaktadır.

Teknik açıdan yarın için ilkhareket aralığımız 8 bin 650 – 8 bin 900 bandıdır. İşlem hacminin oldukça az olduğunu ve piyasadaki satış baskısının devam ettiğini göz önüne alırsak 8 bin 900’ den sonrasırasiyle 9 bin 100 ve 9 bin 350 dirençleri bulunmaktadır. Destek noktaları ise 8 bin 650, 8 bin 300 ve 8 bin 000 puan seviyelerindedir.

ÜMİT PEHLİVAN
Borsa İşlemleri Müdür Yrd.
KENT YATIRIM MENKUL DEĞ. A.Ş.


Yazarın Diğer Yazıları