Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Alıcıların gücünün zayıflaması satış baskısını artırıyor

Aşırı alım bölgesindeki osilatörler ve kısa vadeli teknik göstergelerin sat sinyali vermesi, 8 bin direncinin geçilmesi ihtimalini zorlaştırıyor

Bigpara Haber
ABD`deki olayların ardından 9 bin desteğini kırarak 6 bin 882 puana kadar gerileyen endeks tepki alımlarının ardından girdiği 7 bin 300/7 bin 900 bandındaki hareketini sürdürüyor. Pazartesi günü yeniden uzun vadeli düşüş trendinin üstüne çıkan ve burayı destek yapma çabaları gözlenen endeks endeks son dört günde 7 bin 600 ile 7 bin 900 arasında sıkıştı.

Osilatörlerin aşırı alım bölgesine girmesi ile birlikte alıcıların gücünün zayıflaması, endeksin önce 7 bin 583`te bulunan uzun vadeli trend desteğini sonra ise 7 bin 306`da bulunan bant desteğini test etmesi ihtimalini artırıyor. Pazartesi kapanışı ile aşırı alım bölgesine giren stochastic osilatörü bu bölgedeki yatay hareketini sürdürüyor. CCI ve RSI göstergelerinin aşırı yükselmiş olmaları da endeksin 7 bin 200/7 bin 900 çıkışının düzeltmesine hazırlandığını gösteriyor. Son gün yaşanan yükselişe rağmen işlem hacminin azalması da 7 bin 900`e yaklaştıkça alıcıların gücünün azaldığını gösteriyor.

Perşembe günü 5 ve 10 günlük hareketli ortalamasının üstünde kapanış yapan endeksin haftanın son günü için direnç noktaları; 7 bin 924`teki kanal direnci ile 8 bin 24`teki 20 günlük hareketli ortalaması ile aynı seviyede bulunan fibonacci düzeltme hedefi noktası. 7 bin 754`te bulunan ara direncin altında 7 bin 583`te bulunan uzun vadeli düşüş trendi çizgisi endeks için önemli bir destek niteliğinde. Buranın aşağı doğru kırılması durumunda sırasıyla önce 7 bin 308`deki kanal desteği ile 6 bin 956`daki destek test edilebilir.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları