Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

9 bin 750 test edilebilir

İlk etapta, piyasa 9 bin 500 direnci üzerinde kalmaya çalışacaktır. Bu aşamada öncelikli hareket bandı 9 bin 380-9 bin 750 aralığı olarak gözüküyor

Bigpara Haber


Döviz piyasasında yaşanan hareketler Ulusal –100 endeksini yönlendirmeye devam ediyor. Dün doların 1 milyon 500 bini gördükten sonra gevşemesiyle birlikte borsada yaşanan yükseliş bugün için beklentileri arttırmıştı.

İlk seans açılışında dünkü kapanışlar seviyesinden gelen kar amaçlı satışlarla karşılaşıldı. Endeks çok kısa vadeli yükselen kanal desteği olan 9 bin 150 seviyesine kadar geriledikten sonra dövizdeki sakinliğin devam etmesiyle toparlandı, fakat 9 bin 380 direncini geçemeyerek tüm ilk seans boyunca 9 bin 150 – 9 bin 380 aralığında hareket etti. İkinci seans ise dövizdeki gevşemenin etkisiyle alış ağırlıklı bir seans yaşandı. Ulusal –100 endeksi günü 304 puanlık artışla 9 bin 537 seviyesinden kapatırken işlem hacmi de 244 trilyon olarak gerçekleşti.

Bügün yaşanan yükselişte özellikle bankacılık sektörü ve holding hisselerinin etkisi oldukça fazlaydı. Buna rağmen toplam işlem hacminin ancak dünkü seviyede olması ise endeksin 9 bin 500 seviyesinin üzerinde zorlanabileceğini işaret ediyor.

Yarın için ise piyasanın ilk etapda 9 bin 500 direnci üzerinde kalmaya çalışacağını düşünüyorum. Bu aşamada öncelikli hareket bandımız 9 bin 380 – 9 bin 750 puan aralığı olarak gözüküyor. Ancak 9 bin 750 direncinin işlem hacmiyle desteklenmeden test edilmesi durumunda yoğun satışla karşılaşılabilir. Bunun yanı sıra açılışda 9 bin 380 seviyesine doğru olan gerilemeler alım fırsatı olarak kullanılıp tepkiye oynanabilir. Fakat bu tür pozisyon açmalarda 9 bin 150 noktası zarar-kes olarak alınmalıdır.

9 bin 750 direnci test edilip gerilemede 9 bin 500’ün altına sarkma olmadığı takdirde ve hacimde iyi olursa mevcut pozisyonlar korunmalı, satış için acele edilmemeli ve hatta gün içi pozisyonlar kollanmalıdır. Çünkü böyle bir durumda 9 bin 900 direnci görülebilir.

Ayrıca bugün hareketli olan ve yarına pozisyon taşınan hisseler ki bunlar; GARAN, ISCTR, EREGL, TUPRS, DOHOL, SAHOL, VESTL hisselerindeki hareketler piyasanın gücü ve yönü hakkında belirleyici olacaktır.


ÜMİT PEHLİVAN
Borsa İşlemleri Müdür Yrd.
KENT YATIRIM MENKUL DEĞ. A.Ş.

Yazarın Diğer Yazıları