Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

9 bin 500 seviyesi önemli

9 bin 500 seviyesinden gelecek satışlar karşılanabilir ve bu seviyede tutunabilirsek sonraki hareket 10 bin 200 direncini test etmek yönünde olabilir

Bigpara Haber


Alternatif piyasalardaki gelişmelerden olumsuz etkilenen İMKB güne yine tedirgin bir başlangıç yaptı. Ancak Hazine Müsteşarlığı`ndan önümüzdeki haftayapılacağı açıklanan halka arzların olumlu algılanması ve dolardaki gevşeme piyasaya moral vererek seansın hemen başlarında 9 bin 100 direncinin test edilmesini sağladı.

Fakat bugün işlem yapılmaya başlanan vadeli işlemler piyasasında Eylül vadeli 1 milyon 500 bin lira üzerindeki fiyatlardan dolar işlemlerinin gerçekleşmesi üzerine spot piyasada dolara olan talebin artmasıyla birlikte İMKB’de de satışlar geldi. Endeks 8 bin 832 puanı gördükten sonra dövizdeki hareketin durulmasıyla birlikte toparlanarak ilk seansı 8 bin 900 desteğinin üzerinde 8 bin 946 puandan kapattı.

İkinci seansın açılışında yine 8 bin 900 desteği test edildikten sonra dövizde satışların devam etmesiyle İMKB’de alışlar kuvvetlendi. Özellikle İMKB-30 hisselerinde yoğunlaşan alımların etkisiyle 9 bin 100 direnci oldukça çabuk geçildi ve bu seviyeden gelen kar satışları da karşılanarak günü 313 puanlık artışla 9 bin 233 puandan kapattık. İşlem hacmi de yükselişe parallel olarak artarak 237 trilyon lira olarak gerçekleşti.

8 bin 900 desteğinden başlayan bu kısa vadeli yükseliş hareketi ile günü 9 bin 100 desteğinin üzerinde kapatmış olmamız ve ikinci seans yapılan alımlar yarın için oldukça olumlu görünüyor. Her ne kadar yarın da dövizdeki dalgalanmalara karşı yine oldukça hassas bir piyasa olmaya devam edecek olursak da, endeksin 9 bin 500 direncini deneyebileceğini düşünüyorum. Bunda kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmesi ve İMKB –30 hisselerinde yapılmış olan alımlar etkili olmaktadır. İlk hareket bandımız 9 bin 100 – 9 bin 500 puanlar arasında bulunmaktadır.

9 bin 500 seviyesi oldukça önemli çünkü, bu seviyede gelecek olan satışlar karşılanır ve birkaç gün bu seviyede tutunabilirsek bir sonraki hareketimiz 10 bin 200 direncini test etmek yönünde olabilir. Bu nedenle çok kısa vadeli gün içi pozisyonlar açısından 9 bin 100 seviyesine doğru olan gerilemeler 9 bin 500 puanda realize etmek üzere alım fırsatı olarak değerlendirilebilir. Fakat bu tür pozisyonlarda 8 bin 900 seviyesini zarar-kes noktası olarak alınmalıdır. Orta vadeli açılmış pozisyonlarda ise 9 bin 500 seviyesine dikkat edilmelidir. Bu seviyenin geçilebileceği görülürse mevcut pozisyonlar korunmalı aksi halde satış yapılarak sat – al yönünde oynanmalıdır.


ÜMİT PEHLİVAN
Borsa İşlemleri Müdür Yrd.
KENT YATIRIM MENKUL DEĞ. A.Ş.

Yazarın Diğer Yazıları