Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

9 bin 500 ile 10 bin arasında yatay hareket

10 binin altındaki iki kapanış sonrası kısa vadeli göstergeler aşırı alım bölgesinden uzaklaşmaya başlamasına rağmen sat sinyali vermeye devam ediyor

Bigpara Haber
14 Ağustos`ta başlattığı çıkış trendi ile salı günü kısa vadeli düşüş bandını yukarı geçen endeks, haftanın son iki gününde gelen düşük hacimli satışlar ile cuma günü kapanışını 9 bin 879 ile kanal içinde gerçekleştirdi. Salı günü endeksin yaklaşık olarak son iki ayın zirvesine çıkması ile aşırı alım bölgesinde geri dönerek sat sinyali veren kısa vadeli teknik göstergelerdeki görüntü henüz değişmedi. Osilatörler aşırı alım bölgesinden uzaklaşmaya başlamasına karşılık sat sinyali hala devam ediyor.

Orta ve uzun vadeli teknik göstergelerdeki al sinyali ise devam ediyor. Son üç işlem gününde düşük işlem hacmi ile yaşanan geri çekilmede endeksin, uzun vadeli düşüş kanalının denge çizgisini destek yaptığı görülüyor. Pazartesi günü endeksin ilk destek noktası 9 bin 768`de. Endeksin 10 binin üstüne çıkmadan önceki test ettiği 9 bin 450/550 bandı ikinci destek seviyesini oluşturuyor. Kısa vadeli göstergelerdeki olumsuzluk nedeniyle endeksin bir süre 9 bin 450/550 ile düşüş kanalının 10 bin 1 puan seviyesindeki arz çizgisi arasında hareket etmesi muhtemel. Hafta başında para girişinin artması durumunda, endeks 10 bin 1 direncinin test edebilir. Endeksin bunun üstündeki direnç noktaları ise 10 bin 50, 10 bin 348 ve 10 bin 593`te.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları