Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

9 700 direnci önemli

Endekste yaşanan düşüş trendinin tamamlanarak, yeni bir yükseliş trendinin etkili olması için bu direnç noktası işlem hacminin desteği ile aşılmalı.

Bigpara Haber


Endeks 3 Kasım tarihinde 14 933 seviyesinde başladığı düşüş trendini sürdürüyor. Piyasada yaşanan bu düşüş trendi kapsamında, 22 Ocak tarihinde 6 797 destek noktası üzerinde başlayan kısa vadeli tepki alımları etkisini sürdürüyor. Günlük olarak son üç gündür yükseliş eğiliminde bulunan işlem hacmi ile birlikte 9 640 seviyesinde bulunan direnç noktası test ediliyor.

Bu direnç noktasını kıramayan endekste ise kar satışları kapsamında geri çekilme eğilimi hakim. Birinci seansı 2 78 puanlık değer kaybı ile 9 235 seviyesinde tamamlayan piyasada, işlem hacmi ise azalma eğiliminde gerçekleşiyor.

Endekste yaşanan düşüş trendinin tamamlanarak, yeni bir yükseliş trendinin etkili olması için bu direnç noktası işlem hacminin desteği ile yukarı kırılmalı. Endeksin bu direnç noktasını yukarı kıramaması ise 9 000 ve 8 900 destek noktalarına doğru düşüş eğiliminin sürmesine neden olacaktır.(tradecnet.com)(Saat:13.00)

Yazarın Diğer Yazıları