Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

9 640 direnci önem kazandı

6 797`de başlayan tepki alımları sürüyor. Bu hareketin en önemli hedef noktası, 56 seanstır yaşanan düşüş trendinin direnci olan 9 640 seviyesi.

Bigpara Haber



Endeks, 9 640 seviyesinde bulunan hedef noktasına doğru yükselişini sürdürüyor. Dün 8 792 seviyesinde kapanış gerçekleştiren İMKB Bileşik Endeksi bugün birinci seansta 9 100 seviyesinde bulunan önemli yatay direnç noktasını test etti. İkinci seansta yükselen bir işlem hacmi ile bu direnç noktasını yukarı kıran endekste, gün sonunda oluşan işlem hacmi ise son üç günün en yüksek düzeyinde. Kısa vadeli göstergelerin alım pozisyonu ise desteklediği tepki alımlarının 9 100 direnç noktasını yukarı kırması ile birlikte, hedef direnç noktası olan 9 640 seviyesine yöneldiği düşünülüyor.

22 Ocak tarihinde 11 475 seviyesinde başlayan kısa vadeli sert satış baskınının trend direncini oluşturan bu nokta, daha önce 25 Ocak 1. seansta 10 912, 2 Şubat 1. seansta 10.898, 16 Şubat 2. seansta 10.220 ve 19 Şubat 1. seansta 10 170 seviyelerinde geçerek endeks için direnç noktasını oluşturuyordu. Yukarıdaki grafikte de görüldüğü gibi İMKB bu direnç noktalarını test ederek, satış baskısı altında yeni bir harekete yönelmiştir.

Endekste 6 797 seviyesinde başlayan tepki hareketinin bir yükseliş trendine yönelmesi için 9 640 direnç noktası işlem hacminin desteği ile yukarı kırılmalı. İMKB’de 56 seanstır etkili olan bu düşüş hareketi incelendiğinde tepe noktalarının bir önceki tepe noktasının altında oluştuğu görülüyor. Bu oluşum ise piyasanın güç kaybını olduğunu onaylıyor.

Piyasanın 28 işlem gününden beri etkisini sürdüren satış baskısının tamamlanması ve endeksin teknik olarak ilerleyen günlerde daha üst noktalara hareketini devam ettirmesi için bu nokta oldukça önemli.

Önceki teknik yorumlarımızda kısa vadeli al-sat hareketleri ile geçirilmesini önerdiğimiz ve bir trend oluşumundan bahsedemediğimiz İMKB’de tepki alımları yeni bir yükseliş trendi içerisine girmesi için yakından izlenmeli.

9 100 direnç noktasının kırılması ile alınmasını önerdiğimiz alım pozisyonlarının bu direnç noktası yakından izlenerek yeniden ayarlanmalı. Bu direnç noktasının yukarı kırılamaması endekste yeniden kar satışlarını beraberinde getirecektir. Teknik olarak dikkat çekmek istediğimiz önemli bir nokta ise işlem hacmi. Bu trend çizgisini önceki tarihlerinde test ederken daha yüksek bir işlem hacmi ile kıramayan piyasada, bu işlem hacmi ile bu trend çizgisinin kırılmasının zor olduğu düşünülüyor.

Piyasada oluşan tepki alımlarının bu direnç noktasında geri dönmesi, önce 9 000 ardından ise 8 300 seviyelerine kadar yeni bir düzeltme hareketinin yaşanmasına neden olacaktır. Bu nedenle 9 100 destek noktasında tepki alımlarına katılma amaçlı olarak önerdiğimiz alım pozisyonlarının, bu direnç noktasında yeniden ayarlamaları öneriliyor.(tradecnet.com)(Saat:18.10)

Yazarın Diğer Yazıları