Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

9 000 desteği kısa vadeli al-sat fırsatı yaratabilir

Sert satış baskısı altında geçen bir haftayı daha geride bıraktık. Endeks haftayı, 1 001 puan değer kaybı ile birlikte 9 546 seviyesinde tamamladı.

Bigpara Haber



Sert satış baskısı altında yaşanan bir haftayı daha geride bıraktık. Endeks bu hafta içerisinde 1 280 puanlık bir marj içerisinde hareket ederken, haftayı 1001 puanlık düşüşle 9 546 puandan tamamladı. Göstergelerin satış konumunda bulunduğu İMKB’de işlem hacmi ise yükseliş eğiliminde. Haftalık bazda işlem hacminin yükseliş eğiliminde oluşması, bu hafta piyasada gerçekleşen satış baskısına işaret ediyor.

Endekste yaşan satış baskısı altındaki hareketlenmede 9 000 seviyesinde önemli bir yatay destek noktası bulunuyor. Bu destek noktası üzerinde 9 850 ve 10 300 direnç noktalarına kadar kısa vadeli bir tepki hareketinin yaşanma ihtimali güçlü görünüyor. Kısa vadeli göstergelerin aşırı satım noktasında bulunması ve bir önceki yükseliş hareketinin destek noktasını oluşturması, satış hareketinin 9 000 seviyesinde azalacağına işaret ediyor.

Piyasada yaşanan satış hareketi, 9 000 destek noktası stop loss seviyesi olmak üzere kısa vadeli alım yönünde değerlendirilmeli. Piyasada yaşanan sert düşüş hareketi paralelinde satış baskısının direnç noktasından uzaklaşan piyasanın ilk direnci 9 850’de. Bu direnç noktasının yukarı kırılması, 10 300 seviyesine kadar bir tepki oluşumunun yaşanmasına neden olacaktır.İMKB’de 9 000 destek noktasına doğru oluşan geri çekilme hareketini, yaşanması beklenen tepki oluşumunu değerlendirmek için kullanılmalı. Çünkü endeksin, 9 000 destek noktası üzerinde tutunması durumunda, birkaç günlük tepki alımları ile 10 300 direnç noktasına yönelmesi bekleniyor.

Ancak kısa vadeli taşıma amaçlı pozisyonlar için henüz bir alım sinyali bulunmuyor. İMKB satış baskısı altındaki hareketini şu aşamada sürdürüyor. Piyasanın 10 600 seviyesinde bulunan yatay direnç noktasını kırmadığı süre pozisyon alınması teknik açıdan risk teşkil etmeye devam ediyor.(tradecnet.com)(Saat:17.25)

Yazarın Diğer Yazıları