Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

9 000 Desteği izlenmeli

9 100 seviyesinde önemli destek noktası bulunan İMKB`de, yaşanan düşüş 9 000 desteği stop loss noktası olmak üzere alım yönünde değerlendirilmeli.

Bigpara Haber



Endeks, 9 000 seviyesinde bulunan güçlü yatay destek noktasına doğru hareketini sürdürüyor. 11 663 seviyesinde başlayan ve 41. seansını da satış baskısı geçiren endekste, işlem hacmi ise daralma eğilimini sürdürüyor. Kısa vadeli göstergelerin aşırı satım noktasında bulunduğu İMKB’de birinci seansta oluşan değer kaybı ise 326 puan. Endeksin 11 663 seviyesinde başladığı geri çekilme hareketini 9 000 destek noktası üzerinde tepki alımına dönüştürmesi muhtemel. Kısa vadeli göstergelerin aşırı satım noktasında bulunması ise bu seviyede oluşması beklenen tepki oluşumunu destekliyor.

İkinci seans için 9 150 – 9 100 seviyesinde önemli bir destek noktası bulunduran piyasada, yaşanan geri çekilme hareketi 9 000 destek noktası stop loss seviyesi olmak üzere kısa vadeli alım yönünde değerlendirilebilir. Önemli bir yatay destek konumunda bulunan bu seviyenin şu aşamada aşağı kırılma olasılığı zayıf görünüyor.

Ancak şunu belirtmekte fayda var ki “ Endeks Şu Aşmada Düşüş Trendi Çizgisi Altında Hareket Ediyor Ve Piyasa Zayıflama Eğilimini Sürdürüyor. “ Bu nedenle bu destek noktası üzerinde teknik olarak alınması önerilen pozisyonlar oldukça kısa vadeli olarak değerlendirilmeli. Pozisyon taşıma amaçlı alımlar için henüz erken.(tradecnet.com)(Saat:12.45)

Yazarın Diğer Yazıları