Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

8 bin 900 desteği kırılmadan satış yapılmamalı

8 bin 931- 9 bin 380 bandında hareket eden endekste, destek kırılmadan orta vadeli pozisyonlar bozulmamalı. Geri çekilmeler kısa vadeli alış fırsatı

Bigpara Haber
Endeks 11 günlük çıkış trendinin ardından girdiği 8 bin 931 ile 9 bin 380 bandı içindeki yatay hareketine devam ediyor. Bu bandın içinde 16 Nisan’da gerçekleştirdiği pikin ardından desteğe doğru devam eden seyir, düşen işlem hacmi ile desteklendiği için olumlu. Dün ,29 Mart’ta başlattığı çıkış hareketinin ardından en önemli düzeltmesini yapan endeks, bugün seans içinde 8 bin 900 direncini tekrar test ederek buradaki gücünü artırdı.

Endeksin orta vadeli göstergeleri hala alış sinyalini devam ettiriyor. Kısa vadeli göstergeleri hala satış bölgesinde olmasına rağmen bu baskının son iki günde zayıfladığı görülüyor. Kanal içindeki desteğin test edilerek gücünün artması nedeniyle, endeksin 8 bin 900 civarındaki desteği aşağı doğru kırılmadan orta vadeli pozisyonların bozulmaması gerekiyor. Yatay kanal içinde zayıf işlem hacmiyle meydana gelebilecek aşağıya doğru hareketler ise kısa vadede alış fırsatı yaratıyor.

Endekste, 9 bin 400 ‘e doğru yaklaşıldıkça satışların artması, bu noktanın aşılabilmesi için işlem hacminin de artması zorunluluğunu ortaya çıkarıyor. Bu yüzden zayıf işlem hacmiyle bu seviyenin geçilmesi aldatıcı olmamalı. Bu seviyede güç toplamaya çalışan endeksin zayıf işlem hacmiyle direnç seviyelerine doğru gelmesi ise kısa vadeli satış fırsaıt olarak değerlendirilebilir. (Tradecnet.com)(18:00)

Yazarın Diğer Yazıları