Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

8 750 desteği güçlü

11 Ocak 2001 tarihinde 11 663 seviyesinde kısa vadeli yükseliş trendini tamamlayan İMKB`de, yaşanan sert satış hareketi devam ediyor.

Bigpara Haber



11 Ocak tarihinde 11 663 seviyesinde kısa vadeli yükseliş trendini tamamlayan endekste, yaşanan sert düşüş hareketi devam ediyor. Bu düşüş hareketi kapsamında 9 000 seviyesinde önemli bir yatay destek noktası bulunan endeks, bu seviye üzerinde tutunma çabasında. Kısa vadeli göstergelerin aşırı satım noktasında bulunduğu piyasada, işlem hacmi ise iyice daralıyor. İşlem hacminde oluşan bu daralma eğilimi, satıcıların güç kaybettiğini onaylayan önemli bir etken. Gün içerisinde 9 546 - 8 943 seviyeleri arasında hareket eden İMKB Bileşik Endeksi günü 9 075 puandan tamamladı. 603 puanlık bir marj içerisinde hareket eden endekste, 471 puanlık değer kaybı yaşandı. İşlem hacmi daralma eğilimi sürdürerek, 3 Ocak tarihinden itibaren oluşan en düşük düzeyde gerçekleşti.

Endekste 11 663 seviyesine kadar oluşan hareketi düşüş trendine karşı oluşan bir tepki olarak nitelendiriyoruz. Bu nedenle bu hareketin geri çekilmesinin de kar satışlarının boyutunu arttırarak bir satış baskısına dönüşmesi muhtemel. Trendi onaylayan göstergelere baktığımızda, bir önceki yükseliş hareketinin geri alma boyutunun yüzde 61.8 ve daha alt noktalara kadar devam etme riski karşımıza çıkıyor. 8 750 seviyesinin ara destek konumunda bulunduğu piyasada, teknik olarak taşıma amaçlı pozisyon alınması risk teşkil etmeye devam ediyor. Kısa vadeli göstergelerin aşırı satım noktasında bulunması ve satış baskısının azalma eğilimi, piyasanın 8 750 destek noktası üzerinde tepki oluşumu yaşanacağına işaret ediyor. 8 750 destek noktası üzerinde oluşmasını beklediğimiz tepki hareketinin bir yükseliş trendine dönüşmesi şu aşamada oldukça zor. Bu nedenle taşıma amaçlı pozisyonlar için henüz erken.(tradecnet.com)(Saat:17.15)

Yazarın Diğer Yazıları