Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

6 800 desteği önemli

İMKB`de yaşanan sert düşüş hareketi devam ediyor. Kısa vadeli göstergelerin aşırı satım noktasına ulaştığı piyasada işlem hacmi ise tedirgin ediyor.

Bigpara Haber



İMKB’de 3 Kasım tarihinde 14 933 seviyesinde başlayan geri çekilme hareketi devam ediyor. Bu geri çekilme hareketinin trend direnci olan 10 240 seviyesini kıramayan piyasada ise düşüş trendi hız kazanarak devam ediyor. Piyasada yaşanan satış hareketini arttıran en önemli etken ise 9 000 seviyesinde bulunan yatay destek noktasının aşağı kırılmasıdır.

Piyasada oldukça sert olarak gerçekleşen geri çekilme hareketinde işlem hacminin yükseliş eğiliminde bulunması ise satış baskısını güçlendiriyor. Kısa vadeli göstergelerin aşırı satış noktasında bulunduğu İMKB’de 6 800 seviyesinde kısa vadeli önemli bir destek noktası bulunuyor.

Endekste yaşanan düşüş hareketinin bu seviye üzerinde tepki hareketi gerçekleştirmesi muhtemel. Kısa vadeli göstergelerin aşırı satım noktasında bulunması ise bu destek noktası üzerinde yaşanması beklenen tepki hareketini destekliyor. Piyasanın bu destek noktasını aşağı kırması ise satış hareketinin daha alt noktalara doğru devam etmesine neden olacaktır.

Piyasada yaşanan düşüş trendinin tamamlandığı yönünde şu aşamada teknik bir data bulunmuyor. Bu nedenle piyasada kısa ve orta vadeli alım yapmak için düşüş trendinin tamamlanması beklenmeli(tradecnet.com)(Saat:16.15)

Yazarın Diğer Yazıları