Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

56 bin hedefi netleşiyor

Bigpara Haber

Önceki analizlerimizde sık sık endeksin belirli noktalar üzerinde kalması durumunda 56 binleri hedefleyebileceğini belirtmiştik. Bugün gelinen nokta bu beklentimizin gerçekleşme olasılığını daha da arttırdı. Şöyle ki; teknik olarak borsanın 51 bin 251 – 51 bin 863 seviyelerinin üzerinde kalması son derece önemliydi. Borsa son üç işlem gününü 51 bin 863 puanın üzerinde tamamlıyor. Bunun yanında bir süredir yeterli olarak görmediğimiz işlem hacminde de aralık ayının son haftasına göre belirgin bir hareketlenme var. Bu hareketlenmenin yükselişle birlikte olması yatırımcıların 51 bin 863 seviyesi üzerinde maliyetlendiğini gösteriyor. Bu da yukarı hareketin devamı açısından son derece önemli bir gösterge. Bunun yanında endeksin yön arayışının hala devam ettiğini de belirtmek isterim. Ancak daha önce de söylemiştim, bu yön arayışları sırasında endeks kendine çok kısa vadeli trendler oluşturuyor. Şu ana kadar bu trendleri ana trende ya da bir kanala dönüştüremedi. Şu an için endeks yeni bir yükseliş trendine girdi. Grafikte de takip edeceğiniz gibi endeksin 51 bin 251 puandan başlattığı şu an için kısa vadeli görünen bir yükseliş trendinin üzerinde hareket ettiği görülüyor. Bugünkü kapanış itibariyle bu trendin destek noktası 53 bin 550’li seviyelerde. Endeks bundan sonraki işlem gününde bu seviyenin altına sarkmazsa bu trend üzerindeki hareketini sürdürecek. Ancak hatırlatmakta fayda var trend destekleri ya da dirençleri her gün değişiyor.

Bu noktada direnç seviyelerine dikkat etmekte fayda var. Zira yuvarlak bir hesapla önemli bir nokta olarak gördüğümüz 51 bin 863 seviyesinden 56 bine gelinmesi durumunda endeks bazında yüzde 7’nin üzerinde bir artış anlamına geliyor ki endeksin 56 bin 64 seviyesinde önemli bir direnç noktası bulunuyor.

Sonuç olarak; şu an için teknik göstergeler kısa vadeli yukarı hareketlerin devam edebileceğini gösteriyor. Teknik olarak hedef noktası olarak ise 56 bin 64 seviyesine denk geliyor. Bu noktaya ulaşılması halinde endeksin hareketine özellikle dikkat etmekte fayda var. Bunun yanında bugün olduğu gibi sert yükselişlerin ardından seans içi de olsa gelebilecek düzeltme hareketlerine karşı dikkatli olmakta fayda var. Dikkat edilmesi gereken bir nokta da bu düzeltme hareketlerinin trend destek seviyesinin altına sarkmaması…

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları