Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

56 bin hedefi hala korunuyor

Bigpara Haber

Önceki analizlerimizde sık sık endeksin kendine hala orta vadeli yön arayışı içinde olduğunu belirtmiştik. Bunun yanında bu yön arayışları içerisinde borsada çok kısa vadeli trendlerin olduğunun altını çizmiştik. Borsada şu anki hareket bu tespitimizi doğruluyor. Grafikte bu trendleri görebilirsiniz.

Son 10 işlem günlük hareket endeksin 53 sin 300 – 55 bin 700 bandında hareket ettiği gözleniyor. Şu an için endekste belirleyici destek noktası 53 bin 300 – 53 bin 500 bölgesi endeksin olası satışlarda bu destek bölgesine kadar gerilemesi normal karşılanabilir. Beklentimiz bu noktaya yaklaşılması durumunda tepki alımlarının gelmesi yönünde. Aksi taktirde ilk aşamada 51 bin 863 seviyesine kadar geri çekilme beklenebilir. Yukarı hareketlerde ise 54 bin 740 – 55 bin 250 ve 55 bin 700 seviyesi önemli direnç noktaları konumunda bulunuyor.

Sonuç olarak; endekste yön arayışı devam ediyor. Bu süreçte kısa vadeli trendlere dikkat! Şu an için çık kısa vadede endekste 56 bin hedefi hala korunuyor. Bu seviyenin teste dilmesi durumunda işlem hacmi yükselişin devamını belirleyecek en önemli unsur.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları