Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

56 bin hedef! Ancak teyid edilmedi

Bigpara Haber

Bir önceki analizimizi hatırlarsak; “Şu an için formasyonun direnç noktası olması açısından 43 bin 500 direnci son derece önemli. Endeksin bu direnci aşması borsanın bu formasyon üzerine çıkmasına neden olacak ki o zaman yükseliş hareketinin artan ivmeyle devamı beklenebilir. Bu bağlamda 44 bin 80 – 44 bin 627 ve  46 bin 755 seviyesi son derece kuvvetli direnç noktaları olmak üzere endeksin kademeli de olsa 56 binlere yönelme ihtimalinden bahsetmek mümkün olacak.”

Borsa bugünkü sert yükselişinde dikkat ederseniz en yüksek 44 bin 613 puan seviyesini gördü ki bu nokta bugün için endeksin kapanış seviyesiydi. Tahminimiz ölçüsünde neredeyse 44 bin 627 direncinde bir kapanış gerçekleşti. Şu an için yukarıdaki savımız gerçekliğini koruyor. Endeksin 43 bin 500 direncini kırması bugünkü sert yükselişin “teknik anlamda” ana nedeni. Ve birkaç işlem gününde de bu noktanın üzerinde kapanış gerçekleşmesi endeksin 56 bin seviyelerine yönelmesini sağlayabilir. Şu an için 44 bin 627 ilk direnç noktası. Bu seviyenin üzerinde 45 bin 942 ve 46 bin 755 seviyeleri önemli direnç noktaları konumunda. Bu seviyeler içerisinde 46 bin 755 direnci son derece önemli ve bir o kadar da kuvvetli... Bu sebeple olası yükselişin devamı halinde bu noktanın test edilmesi durumunda dikkatli olmakta fayda var.

Bugünkü kapanışın bir başka özelliği ise endeksin yükseliş kanalının üst çizgisinin de üzerine çıkması oldu. Teknik anlamda bu kanal üzerindeki yükselişin sürmesi ve kanalın üst çizgisinin destek noktası olması için endeksin bu çizgi üzerinde hareket etmesi gerekiyor. Bugünkü kapanış itibariyle henüz teyid edilmeyen trend desteği 44 bin 250 seviyesinde bulunuyor...

Sonuç olarak; endeksin 43 bin 500 seviyesinin üzerinde günün en yüksek noktasında kapanış yapması olumlu. Birkaç işlem gününde bu seviyenin üzerinde kalınması 56 bin hedefine doğru endeksin hareketlenmesini sağlayabilir. Bu süreçte 46 bin 755 direnciyle işlem hacmine özellikle dikkat etmekte fayda var.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları