Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

56 bin 770 desteği şimdi daha önemli

Bigpara Haber

Dünkü analizimizi kısaca hatırlarsak: “Borsada yön arayışı devam ediyor. Şu anki önemli bandımız 56 bin 770 – 59 bin 581 aralığı. Endeksin bu bantta hareketi beklenebilir. Bu bandın dışına çıkılması yön arayışının ne tarafa olacağını tayin edecektir”

Borsa bugün endeksin hareket etmesini beklediğimiz bandın alt kanadına 56 bin 862 puanı görerek oldukça yaklaştı. Bu hareket oldukça dikkat edilmesi gereken bir konu. Zira bu seviye hem psikolojik destek noktası hem de teknik olarak oldukça güçlü bir seviye. Bugün yaşanan geri çekimlenen devamı halinde 56 bin 770 seviyesindeki ana destek noktasının altına sarkılması endekste aşağı hareketin devamına neden olabilir. Bu da ilk aşamada endeksin 56 bin 274 desteğine geri çekecektir. 56 bin 770 seviyesinin altına inilmesi durumunda bu seviye endekste kurtarıcı nokta olarak görülebilir. Ancak grafikten de görebileceğiniz gibi bu seviyenin altında çok kuvvetli bir destek noktası bulunmuyor. Bu sebeple 56 bin 77 0 ve 56 bin 274 desteklerinin aşağı yönlü geçilmesi durumunda 53 bin 150 noktasına kadar bir geri çekilme riskinden bahsetmemiz olası olacak.

Sonuç olarak; borsa bugün çok yüksek olmasa da yine de 2 milyar TL’nin üzerinde bir hacimle geriledi. Bir süredir dikkat çektiğimiz yukarı hareketlerin sınırlı kalması durumu endekste teknik anlamda düşüşün yaşanmasına neden oldu. Bunda özellikle kısa vadeli indikatörlerin olumsuz sinyal üretmesi de etkili oldu. Sonuç olarak borsa kritik 56 bin 770 desteğine oldukça yaklaştı. Teknik anlamda bu desteğin kuvvetli olması bu seviyelerden bugün olduğu gibi tepki alımlarının gelmesini sağlayabilir. Ancak tepki alımı gelse bile bundan daha da önemlisi alımların şiddeti olacak. Yeterli tepkinin gelmemesi durumunda 56 bin 770 desteğinin kırılma riski hayli yüksek olacak. Bu bağlamda 56 bin 274 ilk önemli seviye… Bu seviyenin altında ise yaklaşık 3 bin puanlık bir risk açılacağı unutulmamalı.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları