Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

53 bin direnci oldukça önemli

Bigpara Haber

Bugün için iki önemli haber vardı. Birincisi, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi`nin sözde Ermeni soykırımı tasarısı kabul etmesi haberi. Bu haber beklendiği gibi piyasalarda olumsuz bir hava yaratmadı. Aslında bunun nedeni Temsilciler Meclisi’nde alınan bu kararın Kongre`de kabul edilmeyeceği beklentisi

İkinci ve daha önemli haber ise yine ABD’de açıklanan tarım dışı istihdam ve işsizlik rakamları. Açıklanan bu rakamlar piyasa tarafından olumlu bulundu. Ve günün ikinci yarısında yaşanan yükselişte bu data öncülük etti.

Gelelim teknik görünüme. Hatırlarsanız dünkü analizimizde endekste yükselişlerin şu an için tepki alımı niteliğinde olduğunu alınacak pozisyonların ise çok kısa vadeli olduğundan bahsetmiştik. Bugünkü yükseliş için de yine aynı kanaati taşımaktayım. Ancak henüz teyit edilmemekte birlikte olumlu sinyallerin de geldiğini belirtmek isterim. Özellikle 52 bin 500 seviyesinin üzerine çıkılması ve düşüş trendinin direnç noktası olan 53 bin direncine yaklaşılması endeks için kritik seansların yaklaştığı anlamına geliyor. Şu an için endeksin 52 bin  - 52 bin 500 bölgesini kendine destek bölgesi yapıp yapmayacağı takip edilecek. Bu nokta üzerinde hacimli kapanışlar 53 bin trend direncinin geçilmesini sağlayabilir. Özellikle önem verdiğimiz MACD indikatörünün tetik çizgisini yukarı kesmesi şu an için 53 bin direncinin denenebileceğini gösteriyor. Bundan sonraki seyir ise endeksin bu direnç noktasını aşıp aşamayacağına bağlı.

Sonuç olarak, teknik görünüm bir önceki güne göre daha iyi konumda. Bu sebeple 53 bin direncinin test edilmesi yüksek ihtimal. Ancak henüz teyit edilmiş bir görüntü oluşmadı. Şu anki yükselişin tepki alımı niteliğinden çıkıp yeni bir yükseliş trendine dönüşmesi için kesinlikle 53 bin direncinin hacimli bir şekilde kırılması beklenmeli. Bugünkü kapanış itibariyle de 53 bin – 53 bin 150 ve 53 bin 500 seviyeleri endekste direnç noktaları olurken olası geri çekilmelerde 52 bin – 51 bin 722 ve 51 bin 251 seviyeleri destek noktaları konumunda bulunuyor.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları