Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

51 bin 450 aşılırsa hedef kanal direnci! Ancak dikkat!

Bigpara Haber

Geçtiğimiz hafta yaptığımız analizi kısaca hatırlarsak; “Kısa vadede şu an için en büyük risk ikili tepe formasyonun oluşma riski. İkili tepe formasyonu ağırlıklı olarak yükseliş trendlerinin sonunda görülür ve trendin zayıfladığının belirtisi olarak yorumlanır. Genellikle, formasyonun oluşmasının teyidinden sonra panik satışları başlar. Şu an için endekste bu riskin ortadan kalkması için borsanın tekrar 48 bin 300-400 seviyesinin üzerine çıkması şart”

Endeks ikili tepe formasyonu riskinin ortadan kalkması için şart koştuğumuz seviyelerin oldukça üzerine çıktı. Aslında bu hareket beklentilerin biraz dışında gerçekleşti. Teknik anlamda bu denli sert bir hareket beklemiyorduk.

Hatırlarsanız önceki analizlerimizde sürekli olarak endeksin orta vadeli bir yükseliş kanalında olduğunu belirtiyorduk. Bunun yanında bu kanalın boyunun çok geniş olması sebebiyle kanal içerisinde çok kısa vadeli trendler oluşma olasılığının sürekli var olduğunun altını çiziyordum. Dikkat ederseniz endeks bu savımız doğrultusunda kendine 46 bin 169 seviyesinden başlattığı kısa vadeli bir yükseliş trendi oluşturdu. Burası önemli. Zira mevcut kısa vadeli sert yükselişin devamı endeksin bu trendin üzerinde kalmasına bağlı. O halde sürekli bahsettiğimiz kısa vadeli trend destek noktasına dikkat etmek gerekiyor. Bu bağlamda şu an için bir sonraki işlem günün itibariyle 50 bin 450 – 50 bin 550 bandı son derece kritik. Endeksin bu seviyenin altında kapanış yapması teknik anlamda son 7 işlem gününde yaşanan yükseliş hareketinin yavaşladığına ya da bittiğine yönelik ilk işaretleri verecektir. Bu sebeple bundan sonraki ilk işlem gününde 50 bin 450 – 50 bin 550 endeksin içinde bulunduğu çok kısa vadeli yükseliş trendinin destek seviyesi olması açısından önemli nokta. Endeksin yukarıda bahsettiğimiz destek noktasının üzerinde tutunması halinde ise ilk direnç seviyesi olarak 51 bin 450 seviyesi göze çarpıyor. Borsanın destek noktası üzerinde tutunması halinde beklentim bu seviyenin kırılacağı yönünde. Bu noktanın kırılması durumunda ise 52 bin 500’lü seviyelere kadar endeksin önünde çok fazla bir engel yok gibi. Ancak bu noktaya özellikle dikkat. Zira beklentim 51 bin 450 direncinin geçilerek 52 bin 500’lere gelinmesi durumunda bir miktar kar satışlarının geleceği yönünde.  Zira 52 bin 500’lü seviyeler aylardır bahsettiğimiz endeksin içinde bulunduğu yükseliş kanalının oldukça kuvvetli direnç noktası konumunda.

Sonuç olarak; endeks kendine ana kanalın içinde yeni bir yükseliş trendi oluşturdu. Yukarıda belirttiğimiz seviyelerin altına inmedikçe yükseliş devam edebilir. Ancak bu trendin eğiminin dik olması dikkat olunması gerektiğini gösteriyor. Yukarı hareketin devamı halinde ise 51 bin 450 seviyesi ilk direnç. Bu nokta aşılırsa çok önemli direnç noktası olan 52 bin 500’lere kadar 1000 puanlık yeni bir marj açılabilir…

Not: Geçtiğimiz haftalarda bir ameliyat geçirdiğimden analizlerime aralıklı olarak yer vermek durumundayım. Hem bu konudaki anlayışınız hem de gerek maille gerek telefonla geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim… 

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları