Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

50 bin seviyesi hedeflenebilir…

Bigpara Haber

Tekrar merhabalar...  Geçtiğimiz hafta yaptığımız analizi kısaca hatırlayalım: “Kuvvetli direnç noktası olan 45 bin 500 direnç noktasının kısa vadede aşılma ihtimali hayli yüksek. Bu gerçekleşirse de 47 bin – 48 bin aralığına doğru endeksin ilk aşamada hareketlenmesi beklenmeli”

Dikkat ederseniz borsa bugün 48 bin seviyesinin hemen üzerini 48 bin 33 puanın gördü. 45 bin 500 seviyesinin aşılması durumundaki ilk hedef noktamız gerçekleşti.  Ancak endeks bu hareketi yaparken grafikten de görebileceğiniz gibi yükseliş kanalının üst seviyesinin üzerine çıktı. Bu durum teknik anlamda olumlu bulunur. Ancak tekrar kanalın içine dönme riski sebebiyle endeksin ya da hissenin teknik anlamda üst bandın üzerinde kalıp kalmayacağını takip etmekte fayda var. Şu an için 47 bin 128 seviyesi endeksin üst bandının destek noktası konumunda. Borsanın bundan sonraki işlem gününde bu seviyesinin üzerinde kalması durumunda yükselişin aynı ivmeyle devamı beklenebilir. Aksi durumunda endeksin ilk aşamada  46 bin 755 puana gerileme riski yüksek. Ancak bir noktaya dikkat çekmekte fayda var.  endeksin 45 bin 500 puanı geçmesi ne kadar önemli ise aynı bağlamda 46 bin 755 puanı aşması da önemli. Bundan önceki analizimizde nasıl 45 bin 500 geçilirse 47 bin -  48 bin bandını hedef olarak gösterdiysek, 46 bin 755 seviyesinin üzerinde bugünkü gibi kapanış olması durumunda 49 bin 778 ve 50 bin 193 puan seviyelerini hedef gösterebiliriz.

Sonuç olarak; borsada ibre ağırlıklı olarak yukarıyı gösteriyor. Şu an için kısa vadeli hedef noktası olarak 50 binler gösterilebilir. Ancak endeksin bu hedefini gerçekleştirebilmesi için kesinlikle 46 bin 755 puan seviyesinin üzerinde kalması ve bu noktayı destek seviyesi haline getirmesi şart.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları