Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

46 bin 755 desteği önemli…

Bigpara Haber

Önceki analizi kısaca hatırlayalım: “Borsada ibre ağırlıklı olarak yukarıyı gösteriyor. Şu an için kısa vadeli hedef noktası olarak 50 binler gösterilebilir. Ancak endeksin bu hedefini gerçekleştirebilmesi için kesinlikle 46 bin 755 puan seviyesinin üzerinde kalması ve bu noktayı destek seviyesi haline getirmesi şart.”

Dikkat ederseniz endeks bugün en düşük 46 bin 736 puan seviyesini gördü. Destek olarak gösterdiğimiz 46 bin 755 seviyesinin teknik anlamda bugün çalışması endeksin yukarı yönlü hareketi açısından önemli. Ancak çok çok az da olsa bu seviyenin altına sarkılmasına dikkat etmekte fayda var. Bugünkü hareketin diğer önemli bir tarafı da kapanışın 4 işlem gününden sonra ilk defa uzun süredir bahsettiğimiz yükseliş kanalının içinde gerçekleşmesi oldu. Destek olarak gözüken kanalın üst bandı bundan sonra kanalın direnç noktası görevini görecek. Aslında teknik anlamda bakılırsa endeksin kanal içerisinde hareket etmesinin daha sağlıklı olduğunu söyleyebiliriz.  Bu açıdan bugünkü gerilemeyi hem düzeltme gerekliliğinin karşılanmasından hem de endeksin tekrar kanal içerisine girmesinden dolayı olumlu olarak görüyorum.

Şu an için olası geri çekilmelerde 46 bin 755 seviyesi yine önemli destek noktası görevini görecek. Bu seviyenin altına sarkılması durumunda ise 46 bin 48 puana kadar endeksin geri çekilmesi beklenebilir. Ancak tekrar belirtelim İMKB – 100 endeksi hala 12 Mart 2009 tarihinden başlattığı yükseliş kanalı içerisinde hareket ediyor. Bu sebeple bu analın direnç ve destek noktaları arasındaki hareket normal karşılanmalı. Kanalın boyunun geniş olması dikkat çekiyor. Bu da seans içi ya da işlem gününde borsada düzeltmelerin ya da kar realizasyonların gelme olasılığını artırıyor. Bugünkü kapanış itibariyle kanalın direnç seviyesi 47 bin 48 puan seviyesinde, destek noktası da 41 bin 670 puan seviyesinde bulunuyor.

Sonuç olarak; borsa hala yükseliş kanalında. Bugün olduğu gibi 46 bin 755 puanın üzerinde kalınması durumunda 49 bin 778 ve 50 bin 193 puan seviyelerini kısa vadeli hedef olarak gösterebiliriz. Ancak 46 bin 755 desteğinin altında yapılacak kapanışlarda endeksin bir miktar aşağı yönlü bir hareket izleme riski yüksek. Bu sebeple olası yukarı hareketin gecikmesi beklenebilir.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları