Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

46 bin 500 seviyesini üzerinde kalınması önemli

Bigpara Haber

Dışarıdaki riskten ve içerideki gelişmelerden arındırıp teknik bağlamda bakacak olursak endeksin zirve noktası olan 48 bin 200 seviyelerinde gelen kar satışlarını normal olarak karşılamakta fayda var. Ancak sıkıntı endeksin 47 bin 500 seviyesinin de altına sarkmış olması. Bu sarkma borsada teknik bağlamda sıkıntı yaratabilir. Endeksin tekrar 47 bin 500 seviyesinin üzerine çıkarak bu noktayı tekrar tekrar destek noktası haline getirmesi şart.

Daha önceki analizimizde endeksin 48 bin 192 seviyesindeki bir önceki zirve noktasını seans içerisinde aşabileceğini ancak asıl önemli olanın bu nokta üzerinde hacimli kapanışlar görülmesi olduğunu belirtmiştik. Borsa şu an için bunu başaramadı. Bunda tabii ki Cumhurbaşkanlığı konusuyla ilgili gelişmeler etkili. Borsa şimdi tamamen bu kanattaki gelişmelere odaklandı. Bu kanattan gelebilecek olumlu bir haber borsanın sert bir şekilde yukarı hareket bulunmasını sağlayabilir. O zaman 48 bin 200 seviyesinin de hacimli kırılarak bir önceki analizimizde bahsettiğimiz 50 binli rakamların üzeri görülecektir. Bu iyimser bir senaryo.

Başta da belirttiğimiz gibi endeksin 47 bin 500 seviyesi altında kapanış yapması TEKNİK AÇIDAN olumsuz bir görüntü verdi. Borsanın biran önce bu seviyenin üzerine çıkması gerekiyor. Yoksa 46 bin 500 kritik seviyesinin altına sarkma durumu olabilir. Bu seviye oldukça önemli. Zira bu noktanın altına sarkılması durumunda aşağı yönlü yeni bir kanal açılma riski doğacak. Sonuç olarak 46 bin 500 seviyesi üzerinde kalındığı ve 47 bin 500 seviyesi aşıldığı sürece endekste yukarı potansiyelin olduğu söylenebilir.


Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları