Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

45 bin 500 hala kritik nokta

Bigpara Haber

Dünkü analizimizde teknik olarak 45 bin 500 seviyesinin son derece önemli olduğunu kırılırsa yükselişin devamını beklediğimizi belirtmiştik. Bunun yanında birkaç deneme sonrasından bu seviyenin kırılamaması durumunda endekste güç kaybı yaşanacağını bunun da satışları getireceği uyarısında bulunmuştuk.

Bugünkü hareket sonrasında endekste teknik anlamda çok fazla bir değişiklik yok. Yukarıdaki savımız hala devam ediyor. Ancak teknik anlamda 45 bin 500 seviyesinin bugün de kırılamamasına karşın endekste bu noktanın kırılmasına yönelik ufak da olsa olumlu sinyaller var gibi. En önemlisi borsa hala yükseliş kanalındaki hareketini sürdürüyor. Bunun yanında geri çekilmeler yani kar satışları hemen karşılanıyor ve satışlar olduğu gün işlem hacminin artmaması dikkat çekiyor. Sert satışlarda bile 42 bin 400 seviyesi üzerinde kalınması ve son derece önemli destek noktası olan 43 bin 500 noktası üzerinde endeksin son 10 gündür kapanış yapması olumlu olarak yorumlanabilecek gelişmeler. Bütün bunlar endekste 42 bin seviyesi üzerinde taban oluşumu çabalarının varlığını gösteriyor. Bu henüz teyit edilmedi. Ancak işaretler artıyor. Eğer teyit edilirse kuvvetli direnç noktası olan 45 bin 500 direnç noktasının kısa vadede aşılma ihtimali hayli yüksek. Bu gerçekleşirse de 47 bin – 48 bin aralığına doğru endeksin ilk aşamada hareketlenmesi beklenmeli.  Ancak şu da unutulmamalı. Endeksin içinde bulunduğu kanal oldukça geniş. Çok kıs vadede yaşanan sert yükselişler seans içi yada işlem günü bazında yine sert düzeltme hareketlerine zemin hazırlıyor. Kanal içerisinde kalındığı sürece bu hareketleri normal karşılanmalı.

Sonuç olarak; borsa hala yükseliş kanalında. Bu kanalın destek seviyesinin üzerinde kalındığı sürece yükselişin devamı beklenmeli. 14 Ağustos 2009  kapanışı itibariyle 40 bin 350 kanalın destek noktası,  46 bin 324 seviyesi de direnç seviyesi konumunda. Ancak tekrar belirtelim kanal destek ve direnç noktaları her gün değişmektedir.

Not: 24 Ağustos tarihine kadar senelik izinde olacağımdan analizlerimize o tarihe kadar ara vermek durumundayız. Bu dönemde her şeyden önemlisi sağlıklı olmanız dileğiyle…

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları