Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

44 bin 500’ün üzerinde kalınması teknik açıdan olumlu

Bigpara Haber

Dün uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türkiye´nin kredi görünümünü pozitiften durağana çevirmesinin ardından bugün de yurtdışı piyasalarda yaşanan satışların etkisiyle İMKB haftanın son işlem gününü satış ağırlıklı bir seyir izleyerek geçirdi. Bir ara önceki analizlerimizde öneminden bahsettiğimiz 44 bin 500 seviyesinin de altına sarkan endeks, bu seviyenin altından çabuk toparlandı ve haftayı 44 bin 500 destek seviyesinin üzerinde tamamladı.

Teknik açıdan günün 44 bin 500 seviyesi üzerinde tamamlanması olumlu. Ancak gün içerisinde bu seviyenin altına sarkılması bu noktanın güvenilirliği konusunda dikkatli olunması gerektiğini düşündürüyor. Bu sebeple olası geri çekilmelerde endeksin 44 bin 500 seviyesi üzerinde kalıp kalamayacağı özellikle takip edilmeli. Bu seviyenin üzerinde yapılacak kapanışlarda 45 bin  - 45 bin 500 direnç noktalarının kırılma olasılığı artıyor. Ancak bu seviyeler kırılsa bile yükselişlerin tepki alımı niteliğinden öteye gitmediği unutulmamalı. Bir yükselişten bahsedebilmemiz için endeksin kesinlikle tekrar 46 bin 500 – 48 bin bandında taban oluşturması şart. Bunun dışındaki yükselişlerde borsanın son dönemde olduğu gibi direnç noktalarından satışlarla karşılaşma olasılığı yüksek.

Olası geri çekilmelerde ise 44 bin 500 desteğinin altındaki kapanışlarda 44 bin 100 seviyesi önemli destek noktası olmak üzere 43 bin 500 ana destek seviyelerine geri çekilme riski artacaktır. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi endeksin asıl önemli destek notası 43 bin 100 - 200’lü seviyelerde.


Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları