Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

43 bin 500’ün üzerindeki kapanış olumlu. Ancak dikkat!!!

Bigpara Haber

Dün özellikle Brezilya Bovespa Endeksinde yaşanan sert düşüşün ardından bugün İngiltere-İran arasındaki krizin artarak devam etmesi nedeniyle borsada satış ağırlıklı bir seyir bekleniyordu. Ancak endeks beklentilerin tam aksine günü 586 puanlık yükselişle 43 bin 666 puan seviyesinden tamamladı. Bu kapanışla hisse senetleri ortalama olarak yüzde 1,36 oranında değer kazandı.

Teknik açıdan bakarsak; endeksin 43 bin 500 – 43 bin 600 seviyesi üzerinde kapanış yapması olumlu. Birkaç işlem günü sonunda da bu seviyenin üzerinde kapanış yapılması durumunda borsada kademeli olarak 44 bin 500 – 45 bin aralığına hareket etmesi beklenebilir. Dikkat edilirse endeks grafikte kırmızı çizgiyle gösterilen yükseliş kanalının tam sınırında bulunuyor. Bu kanalın içerisinde kalması için borsanın 43 bin 500 seviyesi üzerinde kalması şart. Bu seviyenin altında yapılacak kapanışlarda endeksin 42 bin 800 seviyesi ara destek noktası olmak üzere 42 bin 500’lere kadar gerileme riskinin olduğu unutulmamalı.

Ancak başta da belirttiğimiz gibi yurtdışındaki olumsuz haberlere karşın İMKB’deki yukarı hareketlerde dikkatli olunmalı. Bazen büyük oyuncular daha yukarı seviyelerden mal satmak için olumsuz haberlere karşın endeksin yükselmesini sağlayabiliyorlar. Bu sebeple endekste teknik açıdan bugünkü kapanış itibariyle yukarı hareket görünse de temkini elden bırakmamakta fayda var.

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları