Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

43 bin 500 kırılırsa yükseliş sürer!

Bigpara Haber

Dünkü analalizimizi kısaca hatırlayalım: “Şu an için endeksin içinde bulunduğu çanak formasyonunun hedef noktası olan 43 bin – 43 bin 500 seviyesi. Bu noktalara gelinmesi endekesin uzun süredir içinde bulunduğu çanak formasyonunun tamamlanmas ı anlamına geliyor. Bu sebeple beklentimiz ölçüsünde 43 bin – 43 bin 500 bandına gelinmesi durumunda ciddi anlamda dikkatli olmakta fayda var. Bu noktalardan kar realizasyonu gelebelir.”

Borsa bugün beklentimiz ölçüsünde hareket etti. Artık burada sorulması gereken 43 bin 500 seviyesinde bulunan formasyonun direnç noktasının kırılıp kırılamayacağı. Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Borsa son dönemde yaptığı hareketle 40 bin seviyesi üzerinde kendine destek oluşturmaya çalıştı. Bu harekette yükselişle birlikte işlem hacminde de kuvvetli bir artış olması endeksin bu destek oluşumunun büyük ölçüde tamamlandığına bir işaret olabilir. Şu anki siyasi ve ekonomik ortam da borsalarda çok kuvvetli satışların olmasına izin vermiyor. Sonuç olarak en azından kısa vadede çok olumsuz bir gelişme olmadıkça endeksin 40 bin seviyesi altına gerilemesini beklemiyorum. Bu dönemde bugün özellikle ikinci seansta olduğu gibi seans içi ya da işlem günü bazında kar satışlarının gelmesi oldukça normal. Bunun yanında hatırlarsanız uzunr bir süredir endeksin 22 bin 583 puandan başlattığı orta vadli bir yükseliş trendi üzerinde hareket ettiğini belirtiyorum. Grafikte bu trendi görebilirsiniz. Bu olası geri çekilmelerde hareketin aşağı yönlü daha fazla devam edip etmeyeceğini gösteriyor. Endeks bu trend altına inmedikçe inişli çıkışlı da olsa yukarı hareketini devam ettirecektir.

Yukarı hareketlerde ise şu an için formasyonun direnç noktası olması açısından 43 bin 500 direnci son derece önemli. Endeksin bu direnci aşması borsanın bu formasyon üzerine çıkmasına neden olacak ki o zaman yükseliş hareketinin artan ivmeyle devamı beklenebilir. Bu bağlamda 44 bin 80 – 44 bin 627 ve  46 bin 755 seviyesi son derece kuvvetli direnç noktaları olmak üzere endeksin kademeli de olsa 56 binlere yönelme ihtimalinden bahsetmek mümkün olacak.

Sonuç olarak; hacim yükselişle birlikte artıyor. Endeksin kısa vadede 40  binin altına gelmesi zor. 43 bin 500 seviyesi aşılırsa endeks bazında yaklaşık yüzde 30 oranında yukarı yönlü yeni bir marj açılacak. Ancak bugün olduğu gibi seans içi ya da işlm günü bazında kar realizasyonlarının da ana yükseliş trendi üzerinde kalmak şartıyla beklemek gerekiyor. Bu konuya da dikkat!

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları