Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

42 bin desteği önemli

Bigpara Haber

Endeks 43 bin seviyesindeki önemli destek noktasının bugün de altına geriledi. Bu hareket son dönemde ikinci kez tekrarlanıyor. Dikkat ederseniz bir önceki 43 bin seviyesin altına sarkmada borsa 42 bin seviyesinin hemen üzerinden kendine destek bulmuştu. Aslında bu hareketin anlamı şu: artık 43 bin seviyesi kuvvetli bir destek noktası olmaktan çıktı. Daha önceki analizlerimizde hatırlarsanız endeksin 43 bin seviyesi üzerinde hacimli kapanışlar yapmasını şart koşarak 47 – 48 binler görülebileceğini belirtmiştik. Endeks bu dönemde en yüksek 46 bin 225 puanı gördü. 47 bine kısmen de olsa yaklaşılsa da bu seviyenin görülememesinin nedeni borsada 43 binlerin üzerinde hacimli kapanışlar olmaması.

Şimdi 42 bin seviyesine özellikle dikkat etmekte fayda var. Bu seviyenin altına sarmalarda satışlar artacaktır. Peki nereye kadar? Şu an için 42 bin seviyesinin altına sarkmalarda 41 bin – 41 bin 200 bandına kadar endeksin ilk aşamada geri çekilmesi beklenebilir. Bu seviyenin altında ise 40 bin 182 seviyesi endeksin görme riskinin olduğu nokta.

Yukarı hareketlerde ise 46 bin 500 – 47 bin seviyesinin üzerine hacimli çıkılmadığı sürece yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanılacağını bir kez daha hatırlatalım.

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları