Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

3 bin puanlık risk oluşabilir…

Bigpara Haber

Dünkü analizimizi kısaca hatırlarsak: “Yeterli tepkinin gelmemesi durumunda 56 bin 770 desteğinin kırılma riski hayli yüksek olacak. Bu bağlamda 56 bin 274 ilk önemli seviye… Bu seviyenin altında ise yaklaşık 3 bin puanlık bir risk açılacağı unutulmamalı.”

Endeks bugün özellikle dikkat çektiğimiz 56 bin 274 seviyesinin altına sarktı ve ara destek noktası olarak gösterdiğimiz 56 bin 64 seviyesinin hemen üzerinde tutundu. Teknik olarak ana destek seviyesi olan 56 bin 274 puanın altının görülmesi bu desteğin gücünü oldukça yıprattı. Hatırlarsanız dünkü analizimizde bu seviyenin altında yapılacak kapanışlarda yaklaşık 3 bin puanlık bir riski oluşabileceğinden bahsetmiştim. Bugünkü görüntü artık biraz daha temkinli olunması gerektiğini gösteriyor.

Sonuç olarak; kısa vadeli göstergeler olumsuz görüntüsünü devam ettiriyor. Şu an için 56 bin 64 – 56 bin 274 destek bölgesi son derece önemli. Bugün özellikle 56 bin 274 puanın altına sarkılması bir uyarı olarak yorumlanabilir. Tekrar belirtelim; 56 bin 64 – 56 bin 274 destek bölgesinin altında 53 binlere kadar çok kuvvetli bir destek noktası yok. Bu da yaklaşık 3 bin puanlık bir risk anlamına geliyor…

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları