Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

25 binin üzerine çıkılmazsa aşağı yönlü risk artabilir

Bigpara Haber

Borsa gün içerisinde önemli bir seviye olarak gösterdiğimiz 24 bin 800 seviyesinin altına sarksa da günü bu seviyenin üzerinde tamamlamayı başardı. Ancak 24 bin 700 – 800 destek bandının aşağı yönlü kırma hareketlerinin son dönemde artması dikkat çekici. Endeks son 4 işlem gününde de bu seviyelerin üzerinde günü tamamlamayı başardı. Ancak bu kadar çok aşağı yönlü deneme riski yaratıyor. Grafikte de dikkat (kırmızı trend çizgisi) edilirse endeksin 26 bin 923 seviyesinden başlattığı kısa vadeli ve aşağı yönlü ana düşüş trendinin altında yeni bir trend oluşturdu. Ve bu trendin altında beşinci işlem günün tamamladı. Endeksin biraz olsun rahatlaması için bugünkü kapanış itibariyle bundan sonraki ilk işlem gününü 25 bin seviyesi üzerinde hacimli tamamlaması gerekiyor. Ancak bu kısa vadeli bir rahatlama yaratacaktır. Endeksin şu an içinde bulunduğu yine kısa vadeli olun düşüş trendinden kurtulabilmesi için ise  bugünkü kapanış itibariyle 26 bin seviyesini hacimli geçmeli. Bunun dışındaki her yükselişin kar satışlarıyla karşılaşma riski yüksek. Olumlu senaryonun gerçekleşmesi durumunda yani endeksin 25 bin seviyesi üzerinde kapanış yapması durumunda 25 bin 514 – 25 bin 904 bölgesindeki boşluğun (gap) dolması beklenebilir.

Birkaççdeneme sonrasinda 25 bin seaviyeinin üzerine çıkılamaması durumunda ise aşağı yönlü hareketin 24 bin 700 – 800 distek bandının altına doğru devam etmesi beklenebilir. Buun gerçekleşmesi ise 24 bin 500 – 24 bin 230 ve 23 bin 920 desteklerinin görülme riskini artıracak.

Sonuç olarak endeks kritik bir destek doktası üzerinde günü tamamladı. Bu destek seviyesinden uzaklaşması durumunda 26 binler görülebilir. Aksi durumda aşağı yönlü trend çizgisi altında seyir devam edecek.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları