Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

23 bin 456 kırılırsa risk artacak

Bigpara Haber

Dünkü analizimizde hatırlarsanız endekste 24 bin 700 – 800 destek bölgesinin son derece önemli olduğunu bu seviyesinin kırılması halinde borsanın 23 bin 920 seviyesine kadar gerileyebileceğini belirtmiştik. Bugün endeks günü 23 bin 907 seviyesinden tamamlasa da gün içerisinde 23 bin 754 puana kadar geriledi. Bu hareket 23 bin 900 seviyesindeki destek noktasının çok kuvvetli olmadığı şeklinde yorumlanabilir. Ancak bu nokta hala önemli. Bu seviyenin altına sarkma durumunda ise borsanın bugün olduğu gibi ilk aşamada 23 bin 700 ara destek seviyesine kadar gerileyeceği söylenebilir. Olası satışların gelmesi durumunda bu seviyenin çok kuvvetli olmaması aşağı yönü hareketin devamına neden olacaktır. Şu an için bu seviyenin altında son derece önemli bir seviye olan 23 bin 456 destek noktası bulunuyor. Teknik anlamda bu seviyeden borsaya tepki alımlarının gelmesi gerekiyor. Aksi durumda endeksin 23 bin 80 seviyesi ara destek noktası olmak üzere 22 bin 250 seviyesine kadar gerileme riski oldukça yüksek. Bu sebeple bugünkü satışların devamı halinde 23 bin 456 destek noktasına özellikle dikkat etmekte fayda var.

Olası yukarı denemelerde ise endeksin 26 bin 923 puandan başlattığı düşüş trend çizgisinin (kırmızı ile gösterilen)  üzerine çıkabilmesi için bugünkü kapanış itibariyle 24 bin 260 seviyesinin üzerine çıkması ve günü bu seviyenin üzerinde tamamlaması şart. Onun dışındaki her yükseliş borsada satış fırsatı olarak kullanılacaktır. Yukarı yönlü olumlu bir hareket beklemek için endekste kesinlikle bu trend çizgisinin üzerinde hacimli kapanışlar görmek şart.

Ancak tekrar edelim; yazımızda trend direnci olarak gösterdiğimiz 24 bin 260 seviyesi endeksin bugünkü kapanışıyla (23 bin 907) oluşan trend direncidir. Bir sonraki günkü kapanış rakamına göre endeks kendine yeni bir trend direnci oluşturacaktır. Bu bilgiyi unutmamak gerekiyor.

Sonuç olarak şu an için yön aşağı gözüküyor. Beklentimiz aşağı yönlü hareketin devamı halinde 23 bin 456 desteğine yaklaştıkça borsada tepki alımlarına yönelik hareketlerin gelmesi. Ancak beklentilerimizin dışında bir hareketin dışında bu desteğin aşağı yönlü kırılması yaklaşık 1.000 – 1.200 puanlık bir riski ortaya çıkaracak.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları