Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

2. seans yükseliş sürecek mi ?

15 Mart tarihinde birinci seansta 7 929 seviyesinde başlayan tepki alımları etkisini sürdürüyor.Bu alım hareketi ikinci seansta sürecek mi ?

Bigpara Haber



15 Mart tarihinde birinci seansta 7 929 seviyesinde başlayan tepki alımları etkisini sürdürüyor. Bu tepki alımlarının yükselen işlem hacmi ile gerçekleşmesi, endekste oluşan talep artışına işaret ediyor. Birinci seansı 249 puanlık yükselişle birlikte 8 774 seviyesinde tamamlayan endeksin, 7 929 seviyesinde başladığı yukarı hareketin destek noktası 8 600 seviyesinde bulunuyor.

Bu destek noktasının aşağı kırılması İMKB’nin gün içi yükseliş potansiyelini kaybederek satış baskısı altında geri çekilme hareketinin oluşmasınaneden olacaktır. 8 800 seviyesinde ara direnç noktası bulunan endeksin bu direnç noktasını yukarı kırması durumunda, yükseliş hareketi devam edecektir.

Tepki hareketinin hedef noktası 9 400 direnç noktasında bulunuyor. 8 600 destek noktası aşağı kırılmadıkça bu potansiyel korunacaktır. Bu nedenle kısa vadeli pozisyonlar için 8 600 destek noktası stop loss seviyesi olarak alınmalıdır.(tradecnet.com)(Saat:13.10)

Yazarın Diğer Yazıları