Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

19.450 destek,22.000 hedef

Bigpara Haber
Endeksin, Türk Lirası bazlı grafiklere bakıldığında Omuz-Baş-Omuz formasyonunu yarım bırakıp tekrar 20.000 seviyesine tepki hareketinin ardından 18150 seviyesine gerileyişi,ardında 19374 seviyelerine yükselişi endeksin son günlerde gösterdiği performanstı. Endeksin bu gelmeleri ve gitmeleri endekste ters omuz baş omuz formasyonunu oluşturdu. Omuz Baş Omuz endeksin zirve noktalarında görünürken aşağıya trend değişikliği anlamını gelirken, Ters Omuz Baş Omuz diplerde ve dönüm noktalarında görülür. Yılbaşındaki uzun vadeli perspektifimizden beri yazılarımız 1,5 cent’in bir ara direnç olduğunu yazmıştık.Endeksin yılbaşından bugüne kadar ki yatay hareketinde çeşitli konsolidasyon hareketlerinin sonuçsuz kalması sonucu bu formasyonun belirmesi memnuniyet verici. Kırmızı halkalar omuzu gösterirken,siyah halka ters konumda duran başı göstermekte.

Endeks bugün itibariyle 19.450 seviyesinin üzerinde kapattı. Bu formasyon diğer analistlerin gözünden kaçtığı için bu seviye yerine trend direnci olan 19.667 seviyesini dikkate alıyorlar. Şöyle diyebiliriz ki, formasyonun destek noktası piyasanın çalkalanarak mal toplandığını işaret eder. Onun için bu formasyonun destek noktaları,trend noktalarından önem ihtiva eder.
Bugün yaşanan hareket ise, trend direncine yönelik hamleden sonra formasyon desteğinde tutunma çabaları olarak nitelendirebiliriz.
19450 üzerindekalındığı taktirde, formasyonun yapısı gereği endeksin 21.500-22.000 seviyesine yükselmesi beklenti dahilinde olacak.

[D-FİNANS/ARGE]

Yazarın Diğer Yazıları