Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

13 bine yaklaşıldıkça satış denenmeli

Kısa vadede 13 binin aşılmasının zor görünmesi bu seviyeyi realizasyon için uygun bir nokta durumuna getiriyor

Bigpara Haber
Endeksin dünkü yükselişinin ardından bugün ilk seansta artan işlem hacmiyle sürdürdüğü çıkışı, 12 bin 827`de bulunan orta vadeli yükseliş kanalının arz çizgisine ulaşamadan artan satışlarla ters döndü. Gün içinde 12 bin 738 noktasını görmesine rağmen, dün işlem hacminin artmasıyla geçilebileceğini söylediğimiz 12 bin 476 direncinin de altından kapandı.
İşlem hacminin, yükselişin yaşandığı seans ya da günlerde düşüş dönemlerine oranla daha yüksek olması, orta vadeli yükselişin gücünü koruduğunu gösteriyor.

Pazartesi günü gerçekleşen düzeltme ile 29 Mart`ta başlattığı kısa vadeli yükseliş trendinin altına inen endeks, son iki gündür trend çizgisine yakın kapanışlar gerçekleştiriyor. Salı günü aşırı satış bölgesinde hareketli ortalamasını yukarı keserek yükselmeye başlayan Stochastic indikatörü al sinyalini sürdürüyor. Aynı şekilde RSI ve CCI indikatörleri de al sinyalini bugün de sürdürürken, aşırı alım bölgesinde 14 Mayıs`ta hareketli ortalamasını aşağı doğru kesen MACD ise sat sinyali veriyor.

Endeksin cuma günü için destekleri 12 bin 109, 11 bin 535 ve 10 bin 893`te. Son iki desteğin arasında 11 bin 365`te uzun vadeli düşüş trendinin arz çizgisi bulunuyor ki, bu trend çizgisinin bu ayın başından beri devam eden yatay hareket sırasındaki en önemli destek seviyesi olduğunu unutmamakta fayda var. Bu seviyenin yüksek işlem hacmi ile aşağı kırılmaması ve ya kırıldıktan sora işlem hacminin artmaması durumunda alım denenebilir. Endeksin yarın için direnç noktaları ise 12 bin 438, 12 bin 812 ve 13 bin 316`da bulunuyor. Son direnç noktasının geçilebilmesi için işlem hacminin de önemli ölçüde artması gerekiyor. Bu nedenle bu nokta kar realizasyonları için uygun bir seviye. (Tradecnet.com)(18:00)

Yazarın Diğer Yazıları