Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

12 binin yüksek işlemle geçilmesi orta vadeli yükselişi başlatabilir

Bileşik endeks kısa vadeli sıkışma formasyonunu yukarı yönlü bir hareketle sona erdirerek başlattığı çıkışını sürdürüyor

Bigpara Haber
Bileşik endeks 10 bin 500/11 bin bandındaki sıkışma formasyonunu sert alımlarla yukarı doğru kırdıktan sonra cuma günü de artan işlem hacmi ile yükselişini sürdürdü. Son kapanışı ile 50 günlük ortalamasını da yukarı kıran endeksin şubattan sonra iki kere denediği 12 bin seviyesini yüksek işlem hacmi ile kırması trendin devamı açısından önemli. Endeksin 100 günlük ağırlıklı ortalamasının da şubat ortası ve martın ilk haftasında iki kere denenen bu seviyeye yakın olması, ayrıca kısa vadeli göstergelerin son yükselişle birlikte aşırı alım bölgesine girmesi nedeniyle, trendin devamında bile endeksin bu seviyede kar satışları ile karşılaşmaması zor.

Son kapanış ile birlikte stochastic aşırı alım bölgesine girmesine rağmen tut sinyalini sürdürüyor. Aynı pozisyonda olar RSI`ın yanı sıra CCI`da cuma günü yeniden al sinyali verdi. Ancak Aroon up`ın endeks ile ters görüntüsü alıcıların trendin devamı için alıcıların yeterli ölçüde güçlenemediğini gösteriyor. Endeksin haftanın ilk günü için destek noktalarrı 11 bin 494`teki 50 günlük ortalaması ile 11 bin 174 ve 11 bin 28`de. İlk direnç noktası ise 11 bin 997`de. Endeksin azalan işlem hacimli kar satışları ile cuma kapanışının altına gerilemesi durumunda daha da netleşecek ters omuz-baş- omuz formasyonunun omuz çizgisi de bu direnç ile aynı seviyelerde.(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları