Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

12 binin yeni destek noktası olması için para girişi sürmeli

Salı günü zirveden yapılan kapanış sonrası çarşamba günü 12 bin üstünde kapanış yapan endeksin burada tutunabilmesi için para girişi sürmeli

Bigpara Haber
Salı günü ikinci seanstaki alımlarla gün içi zirvesinden kapanış yapan endeks çarşamba günü satış baskılı açılışın ardından toparlandı ve kapanışını 12 bin puanın üstünde yaptı. 25 Mart`taki kapanış dışında endeks, Şubat başından beri hareket ettiği 10 bin 500/12 bin yatay bandında seans içinde 12 bin seviyesini birkaç defa geçmesine rağmen gelen satışlar nedeniyle kapanışını bu seviyenin altında yapmıştı. Salı günü kapanışın 12 binin hemen altında ve görece daha düşük işlem hacmi ile gerçekleşmesi, çarşamba günü 12 bin seviyesinin geçilmesi diğer 12 bin denemelerinin aksine alımların artmasına neden oldu.

Yaklaşık 3 haftadır yatay bandın arz çizgisine yaslanmış şekilde hareket eden endeksin perşembe günü, katılımın sürmesi şartıyla burayı yeni bir destek yapması olasılığı yüksek.
Kısa vadeli teknik göstergeler bekle, orta vadeli teknik göstergeler ise tut sinyali veriyor. Endeksin perşembe günü için destek noktaları 12 bin, 11 bin 659 ve 11 bin 455`te. İlk direnç noktası olan 12 bin 280`den 12 bin desteğine doğru kısa vadeli düzeltme yapılabilir. Perşembe günü hafta içinde primle olan hisselerde kar satışları yaşanabilir.Geri çekilmenin genele yayılmadığı veya düşük işlemle gerçekleştiği durumda pozisyonlar korunmalı. 12 binin destek olduğu teyit edildikten sonra kısa vadeli pozisyon alınabilir.

Yazarın Diğer Yazıları