Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

12 binde taban çalışması devam ediyor

Endeks 13 binin üzerine yüksek işlem hacmiyle geçmedikçe alım yapmamakta fayda var. Düzeltmelere rağmen orta vadeli yükseliş gücünü koruyor

Bigpara Haber
Seans içinde 12 bin desteğini yeniden test eden endeksin bu seviyede kısa vadeli taban oluşumu içinde olduğu gözleniyor. 13 bin seviyesine çıkıldıkça endeksin artan satışlarla gerilemesi , 12 bin seviyelerine yaklaşıldıkça tepki alımlarıyla dengeleniyor. 12 bin 476`daki destek alıcı ve satıcıların güçlerinin eşit olduğu nokta. Bunun üstü satıcıların altı ise alıcıların güçlü olduğu bölgeler. Birinci seansın ortasında başlayan ve ikinci seansın ilk yarısında devam eden geri çekilmede işlem miktarının düşmesi olumlu.
Endeks biri 30 Nisan diğeri 4 Mayıs`ta olmak üzere iki kere seans içinde 13 bin puanın üstünü gördükten sonra geri geldi. 4 Mayıs`taki ikinci denemenin ardından başlayan düşüşün 12 bin 105 puanda tamamlanması, ilk denemden sonra yaşanan geri çekilmenin 12 bin 9`da tamamlandığı göz önüne alındığında endeksin üçlü tepe ile kendisini 13 binin üstüne atmaya çalışacağını gösteriyor. İşlem hacminin bu formasyondaki fiyat hareketlerini teyit etmesi yine olumlu. Ancak üçüncü tepenin görülebilmesi yani formasyonun tamamlanabilmesi için, endeksin aynı zamanda ilk direncimiz olan 13 bin 316 noktasını da geçmesini gerektiriyor. Hem formasyonun gerçekleşmesi hem de direncin sağlıklı biçimde yukarı kırılması ise işlem hacminin artmasını gerektiriyor. Endeksin 600-700 trilyon liralık işlem hacmi ile kendisini 13 bin 316 direncinin üstüne atacak gücünün olmadığı görülüyor. Üçüncü tepenin diğerlerine oranla daha uzun sürede işlem hacminin kademeli olarak artarak gerçekleşmesi beklenmeli. Bu nedenle, bu seviye yüksek işlem hacmi ile aşılmadıkça kısa vadeli alım yapmamakta fayda var.Üçüncü tepenin başarısız kalması durumunda yaşanacak geri çekilmede ilk destek noktamız 12 bin 476`da. Bunun altında 12 bin düzeyindeki kısa vadeli ara destek ve 11 bin 535 destekleri bulunuyor. 10 bin 893`teki destek ise stop-loss noktası. Kısa vadeli göstergeler aşırı alım bölgesinde bulunmasına karşılık orta ve uzun vadeli göstergeler al sinyalini sürdürüyor. (Tradecnet.com)(18:00)

Yazarın Diğer Yazıları