Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

11 bin 500 geçilinceye kadar temkinli olmalı

Cuma günü yaşanan yükselişe rağmen endeks 11 bin 500`ü yüksek işlemle geçmeden kar alma dalgasının bittiğini söyleyemeyiz

Bigpara Haber
Perşembe günü yaşanan hızlı düşüşü ikinci seansta aynı hızla telafi eden endeks, cuma günüyeniden 11 bin puanın üstüne çıktı ve 11 bin 270 puandan kapandı. Perşembe kapanışını 10 bin 880 ile 10 bin 893`deki direncinin hemen altından yapan endeks cuma günü yeniden bu direnci ilekısa vadeli yükselişten sonra gözlediğimiz ve 28 Mayıs`ta boyun aşağı doğru kırılan omuz-baş-omuz (o-b-o) formasyonunun boyun çizgisinin üstüne çıktı. Ancak cuma günü için 11 bin 176`da bulunan ve orta vadeli düşüş trendi çizgisi ile aynı seviyede bulunan bu çizginin düşük işlem hacmi ile geçilmiş olması formasyonun tamamlandığını ve yükselişin başladığını söylememizi engelliyor.

Kısa vadeli yükseliş sonrası ortaya çıkan bu formasyonun sağ omuz inişi, 3`üncü yükseliş dalgasının ardından içinde bulunduğumuz 4`üncü dalgasının (kar alma dalgası) `c` bölümünü oluşturuyor. Endeksi Elliot dalga analizi açısından izlediğimizde de, `c` bölümünün 5 dalgalı olarak geliştiğini; 3 gün süren 1`nci dalganın 24 Mayıs`ta, 1 gün süren 2`inci dalganın 25 Haziran`da ve 4 gün süren 3`üncü dalganın 31 Haziran`da tamamlandığını görüyoruz. C`nin içindeki 4`üncü dalga ise şu ana kadar 3`üncü dalgadaki kaybın yaklaşık yüzde 68`ini telafi etti.4`üncü minör dalganın, bu bölümde 1`inci minör düşüş dalgasının dip noktası olan11 bin 526 noktasını geçmesi oldukça zayıf bir ihtimal. Endekste son gün gözlediğimiz işlem hacmindeki zayıflık da 4`üncü minör çıkış dalganın gücünün zayıfladığını, süresinin bitmek üzere olduğunu gösteriyor.

Bu nedenle hafta başında seans içinde de olsa bir geri çekilme yaşanması gerekiyor. 5`inci minör dalgayı oluşturacak bu geri çekilmenin fibonacci düzeltme hedefleri ise 11 bin 225, 11 bin 1, 10 bin 771 ve 10 bin 481`de. Üçüncü minör dalgada görülen 10 bin 31 seviyesinin şok bir gelişme nedeniyle ortaya çıkmış olması, 5`inci minör dalganın `kısa 5` olması yani 10 bin 31 puanın altına düşülmemesi ihtimalini kuvvetlendiriyor. Bu noktanın başka bir şokla kırılması durumunda ise destek noktası 9 bin 800`de bulunuyor. Endeksin bu seviyeleri görmesi ile birlikte hem minör 5, hem intermadiate `c` hem de 4 Mayıs`ta başlayan primary4`üncü dalgayı tamamlamış olacağız. Primary 5 dalganın yani yeni bir yükseliş dalgasının başlaması için endeksin 11 bin 535`te bulunan direnciniyüksek işlem hacmiyle geçmesi gerekiyor. Yeni pozisyon almak için şimdilik bu seviyenin geçilmesini beklemekte fayda var. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları