Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

11 021 direncinin aşılması zor

Endekste yaşanan kısa vadeli yükseliş hareketinde, 11 021 seviyesi ilk direnç konumunda. Bu seviyenin yarın için aşılması oldukca zor görünüyor.

Bigpara Haber



IMKB, 04 Ocak tarihinde 9 850 seviyesinde bulunan direnç noktasını yukarı kırdı. Bu direnç noktasının yukarı kırılması ile endekste yaşanan satış hareketi tamamlanarak kısa vadeli bir yükseliş trendi için ilk adım atıldı. Endekste yaşanan yükseliş hareketi dünde devam etti. 07 Aralık tarihinde itibaren en yüksek işlem hacmi ile gerçekleşen bu yükseliş hareketinde, göstergeler ise alım pozisyonunu koruyor.

İşlem hacminin yükseliş eğiliminde gerçekleşmesi ve göstergelerin olumlu pozisyonu, yükseliş hareketinin yarın devam edeceği konusunda bize fikir veren en önemli etkenler. Endekste yaşanan bu yükseliş hareketinde 11 021 seviyesi ilk direnç konumunda. Bu seviye, 03 Kasım 2000 tarihinde 14 933 seviyesinde başlayan ve 04 Aralık tarihinde 7 109 desteğinde tamamlanan düşüş trendinin, yüzde 50 geri alış noktasını oluşturuyor. Piyasanın bu seviyeyi yukarı kırması durumunda ise çıkış hareketinin 11 550 seviyesinde bulunan hedef noktasını test etmesi bekleniyor. Ancak bu seviyenin yarın için önemli bir direnç noktasını oluşturduğu düşünülüyor.

9 850 direnç noktasının kırılması ile kısa vadeli pozisyon açılması önerilen piyasada, şu aşamada pozisyonların kapatılması yönünde bir işaret bulunmuyor. Endekste yarın için 10 600 ilk destek konumunda. 10 500 seviyesinin kısa vadeli önemli bir noktayı oluşturduğu piyasada, pozisyonların kapatılması için bu destek noktasının aşağı kırılması bir işaret olarak yorumlanmalıdır.(Saat:17.30)(tradecnet)

Yazarın Diğer Yazıları