Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

10.300 kısa vadede stop-loss olarak kullanılmalı

Kısa vadeli teknik göstergelerin iyice zayıflaması işlem hacmiyle desteklenmeyen çıkışlarda satış ve 10.300`ün stop-loss olarak kullanılmasını gerekti

Bigpara Haber
Salı günü gerçekleşen 169 puanlık kayıpla, üçüncü yükseliş dalgasının ardından sürdürdüğü omuz-baş-omuz formasyonunun boyun çizgisini (orta vadeli düşüş trendinin arz çizgisi ile aynı noktada) aşağı doğru kesen endeksin gücü iyice zayıfladı. Boyun çizgisi ile birlikte endeks yeniden, yaklaşık bir yıl devam ettirdiği ve ancak 27 Nisan`da yukarı doğru kırdığı düşüş trendinin altına indi.
Boyun çizgisinin kırılması ile oluşan muhtemel hedef noktası 10 bin 545. Endeks için ilk önemli destek noktası olarak gördüğümüz bu seviyenin üstünde ise 10 bin 764`te kısa vadeli yükseliş kanalının arz çizgisi bulunuyor. Endekste kırılan trendin yeniden üstüne çıkma eğilimi ile belirebilecek bir tepki çıkışında ilk direnci bu trendin yarınki değeri olan 11 bin 112`de. Bunun üstünde ise 11 bin 535 direnci bulunuyor.
Kısa vadeli teknik göstergeler aşırı satış bölgesine yaklaşırken sat sinyallerini koruyor. Değişikliklere daha duyarlı olan stochastic daha önce aşırı satış bölgesinde salı günü al sinyali vermeye başladı. CCI, RSI ve MACD sat sinyalini sürdürüyor.
Göstergelerin zayıf olması yüksek işlem hacmi ile gerçekleşmediği sürece 11 bin 100 ve özellikle de 11 bin 500 seviyelerine yaklaşıldıkça kar satışlarının yapılabileceğini gösteriyor. Düşüşün devam etmesi durumunda 10 bin 391 desteği stop-loss noktası olarak kullanılmalı
tradecnet.com)(18:00)

Yazarın Diğer Yazıları