Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

10 240 İlk destek noktası

10 974 destek noktasının kırılması ile kapatılmasını önerdiğimiz kısa vadeli pozisyonların ardından endekste yeni pozisyon açılması riskli.

Bigpara Haber



Birinci seans içerisinde 10 743 - 10 396 seviyeleri arasında hareket eden İMKB Bileşik Endeksi, seansı 10 495 puandan tamamladı. 347 puanlık bir marj içerisinde hareket eden endekste, 248 puanlık sert bir düşüş hareketi yaşandı. İşlem hacminin 3 Ocak 2001 tarihinde ikinci seansta yaşanan işlem hacminin ardından en düşük seviyede gerçekleştiği seans içerisinde göstergeler ise satış pozisyonunu koruyor. IMKB`nin 11 663 seviyesinde bulunan yükseliş hareketinin zirve noktasının test edilmesinin ardından, yaşanan kar satışları devam ediyor. Piyasada yaşanan kar satışlarının, 23 Ocak tarihinde 10 974 desteğini aşağı kırması ise yükseliş trendinin tamamlanmasını onayladı. 10 974 desteğinin aşağı kırması ile birlikte IMKB`de 9 seanstır yükseliş trendinin destek noktası altında satış baskısı altında bir hareket yaşanıyor. Endekste yaşanan dokuz seanslık satış hareketinin, teknik datalar oluşmaya başladıkça etkisini arttırması ise dikkat çeken önemli bir etken.

Bolinger Bandının oldukça daralma eğilimininde bulunmasına paralel olarak sert bir hareketlenme gerçekleştirmesini beklediğimiz ve aşağı yönde olacağını düşündüğümüz hareketin ilk adımı bugün birinci seansta atılmış oldu. Endekste yaşanan geri çekilme hareketinin ilk hedef noktası 10 240 seviyesinde bulunuyor. Bu seviye üzerinde seans içi tepki hareketlerinin oluşması muhtemel olan piyasada, 9 850 ise önemli bir destek noktasını oluşturuyor. Şu aşamada endeksin destek noktalarına doğru geri çekilme hareketini sürdürmesi bekleniyor.

10 974 destek noktasının kırılması ile kapatılmasını önerdiğimiz kısa vadeli pozisyonların ardından endekste yeni pozisyonların açılması teknik açıdan şu aşamada risk teşkil etmeye ediyor. Bu nedenle şu aşamada piyasada izleyici statüsünde kalmaya devam edilmeli.(Saat:12.40)(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları