Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Zayıf görünüm devam ediyor

Önerimiz; 81.40 seviyelerinden USD/JPY satarak kısa süreli gevşemeleri değerlendirmek teknik açıdan mümkün görünüyor.

Bigpara Haber

Dün 1.2736 seviyesinden güne başlayan €/$ paritesi 1.2718-1.2802 bandında hareket ederek 1.2781 seviyesinden kapanırken, bu sabah gelen satışlarla 1.2724 seviyesine kadar gevşemiştir.


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Son işlemlerin günün en düşük seviyesine yakın seyretmesi nedeniyle gevşeme potansiyelinin devam etmesi beklenebilir. Orta vade göstergelerin aşağı sinyallerini durdurmaları için en az 1.2855 seviyesine yükselmesi ve bu seviyelerde güçlü görünüm sergilemesi gerekiyor.
EUR/TL grafiğine baktığımızda orta vade yukarı sinyalleri artmaya başlasa da, kar realizasyonları ile gevşeme başlamış görünüyor. Dün 2.2964-2.3045 bandında hareket ederek günlük aşağı sinyali üretmiştir. Bu sabah da 2.2929 seviyesine kadar gevşemiştir. Güçlü desteği 2.2812 seviyesinde olup bu seviyeyi kırmadan düşüş eğiliminden bahsedemeyeceğiz. Şimdilik yukarı göstergeler devam etmekte olup, sağlıklı bir trend hareketi bulunmamaktadır.

USD/TL grafiğine baktığımızda; Dün gelen satışlarla 1.8068 seviyesinden 1.7980 seviyesine kadar gevşemiştir. Bu sabah ise 1.8002-1.1.8026 bandında hareket etmektedir. Dün gördüğü en yüksek seviyenin altında kalması zayıf görünümünün hala devam ettiğini göstermektedir.

Bu aralar USD/JPY paritesinde olağan üstü hareketlenmeler olmaktadır. Çarşamba günü 79.37 seviyesinden dün 81.46 seviyesine kadar önemli bir yükselişi gerçekleştirmiştir. Bandın dışına çıkması nedeniyle beklediğimiz geri çekilmeyi bu sabah gerçekleştirmektedir. Bu sabah 80.89-81.2680 bandında hareket etmektedir. Daha önceki yazılarımda USD/JPY için uzun vadede iyi bir yukarı hareket potansiyeli olduğunu ve bu seviyelere 145 seviyelerinden geldiğini belirtmiştim. Konuya yabancı olanlar için konuyu açarsak JPY ciddi değer kaybetme potansiyeli taşıyor. Dünkü hareket  bunun  sinyallerinden biridir.

Japonya’da erken seçime gidilmesi, resesyona gidildiğini gösteren makro veriler. JPY’den kaçışı tetiklemiş durumda.

Bildiğiniz gibi bir süredir sizlere resesyona dikkat edilmesi gerektiğini ve bunun ciddi bir risk olduğunu hatırlatıyorum. Dünyanın önde gelen bankalarının 160.000 kişiyi işten çıkardığını, bunların arasında Avrupa bankalarının başı çektiğini hatırlatmak istiyorum. Resesyonda satınalma gücü azalabilir. O zaman fiyatlarda gevşeme yaşanabilir. Özellikle menkul kıymet bacağına dikkat etmek gerekiyor.

Son zamanlarda altındaki oynaklık da dikkat çekmektedir. ONS/USD fiyatı 1.670’lere düşüp 1.740 seviyelerine kadar yükseldi. Son günlerde yine satış eğilimine girmiş durumda. Resesyon emteaları ve değerli madenleri de olumsuz etkileyecektir.

Önerimiz; 81.40 seviyelerinden USD/JPY satarak kısa süreli gevşemeleri değerlendirmek teknik açıdan mümkün görünüyor.

Saygılarımla

Yazarın Diğer Yazıları