Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Yukarı sinyaller devam ediyor!

Görüldüğü gibi her üç parite de dünkü sert hareketleri hazmetmeye çalışmaktadır

Bigpara Haber
€/$ grafiğine baktığımızda; Dün orta vade aşağı trende uygun hareket ettiğini, 1.3220 seviyesinden 1.3103 seviyesine kadar gevşeyerek 1.3112 seviyelerinden yani günün en düşük seviyesine yakın yerden kapandığını görüyoruz.


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Bugün sabah itibariyle henüz dün gördüğü en düşük seviyenin altına inmemiş, ancak 1.3111-1.3153 bandında dünün en düşük seviyelerine yakın seyretmektedir. Bu durum dünkü düşüşün bir tepki çıkışı olarak yorumlanabilmektedir. Risk göstergeleri henüz ciddi bir tepki çıkışı olabileceği sinyali üretmemektedir. Bu paritede kritik destek 1.3065 seviyeleridir.

€/TL grafiğine baktığımızda; Orta vade aşağı trend sinyali üretmekle beraber, sert düşüşün tepki çıkışını yaşamakta olduğunu görüyoruz. Dün 2.3382-2.3566 bandında yukarı yönlü hareket etmiş, sabah ise 2.3483-2.3559 bandında işlem görmüştür. Son işlemler ise sabahın en düşük seviyesindedir. Bu durum tepki çıkışının son bulmuş olma ve orta vade aşağı trende bağlı gevşeme sürecine girme ihtimalinin arttığını gösteriyor.

$/TL grafiğine baktığımızda; Orta vade yukarı sinyallerin devam ettiğini, risk göstergesinin çıktığı seviyenin henüz aşırı yüksek olmadığını gösterdiğini görüyoruz. Dün 1.7708-1.7951 bandında hareket etmiş kapanışı da 1.7929 ile günün en yüksek seviyesine yakın yapmıştır. Sabah itibariyle hareketine baktığımızda 1.7870-1.7924 bandında işlem gördüğünü gözlemliyoruz.

Görüldüğü gibi her üç parite de dünkü sert hareketleri hazmetmeye çalışmaktadır.

Bu aralar Yunanistan’ın temerrüt durumuyla ilgili somut gelişmeler olabilir. Ben şahsen temerrüdün yani Yunanistan’ın tahvil borçlarını ödeyememesi durumunun fiyatlara girdiğini düşünmüyorum. Böyle bir durumun ciddi dalgalanmaya yol açacağını düşünüyorum. Bu dönem gelecek habere aşırı duyarlı bir dönem olacağından analizlerin gündemi yakalaması zor olabilir. Lütfen bunu unutmayalım.

Önerimiz; 1.78 seviyesinin altına geldiği takdirde $/TL almanızdır. Bu arada 1.79 seviyelerinden bir miktar satarak 1.78 seviyesinin altından yerine koymak mümkün olacak gibi görünüyor.

Not: Okurumuz easing için bugün sattığı fiyata alma firsatı gelebilir. Yukarı trend devam ederken satmak doğru değil diyelim. Lego için yukarı trend henüz devam ediyor. Ancak cari açıkla ilgili olumlu açıklamalar özellikle MOODY’s veua FITCH gibi kurumlardan gelirse o zaman TL önemli miktarda değer kazanabilir.

Aylık grafikler yukarı dediği için açıkçası düşer demekte zorlanıyorum. 1.6670 seviyesini görmesi lazım ki aylık bazda aşağı sinyali üretebilsin.Aylık trenddeki kırılma aşağı yöndeki umudumu artırmış durumda. Bu nedenle  75 gün için henüz alım yapmamak daha mantıklı gelebilir. Bu arada opsiyonunuzun türü de önemli. Amerikan mı Avrupa mı?

Saygılarımla

Yazarın Diğer Yazıları