Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Yukarı potansiyel değerlendirilmeli

Önerimiz; 1,80 seviyelerine yaklaştıkça USD/TL alınarak teknik olarak görünen yukarı trend potansiyelini değerlendirmek mantıklı görünüyor.

Bigpara Haber
Dün 1,3066 seviyesinden güne başlayan €/$ paritesi 1,3084 seviyesinden gelen satışlarla 1,2973 seviyesine kadar gevşedi.


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Bir önceki yazımızda bu seviyelere düştüğü takdirde orta vade yukarı sinyallerin son bulacağını belirtmiştik. Artık orta vade göstergeler aşağı yönü işaret etmeye başladığından, 1 ay içerisinde kapanması gereken pozisyonların düşüş ihtimalinin artması nedeniyle gözden geçirilmesinde fayda var. Bu sabah da 1,2989-1,3006 bandında hareket eden parite 1,2880 seviyelerine kadar stop satışlarına yani pozisyon kapamaya yönelik satışlara maruz kalabilir.

Avro/TL paritesine baktığımızda; Dün gelen satışlarla 2,3604 seviyesinden 2,3430 seviyesine kadar gevşemiştir. Bu sabah 2,3434-2,3492 bandında hareket eden parite €/$ paritesindeki düşüşü aynen yansıtmış görünüyor. Dün Türkiye piyasaları kapalıyken bu paritenin çapraz pariteleri aynen yansıtması çok önemli. Demek ki yurt dışında çapraz paritelere karşı hareketi bu aralar sağlıklı. Orta vade göstergeler zayıf da olsa yukarı demeye devam eden paritede sinyallerin aşağı dönmesi için 2,3340 seviyesinin altından işlem geçmesi gerekmektedir.

USD/TL paritesine baktığımızda; Orta vade yukarı sinyallerinin devam ettiğini görüyoruz. Bu sinyaller €/$ paritesinin aşağı sinyalleriyle örtüşüyor. Dün 1,8046 seviyesinden güne başlayan parite 1,8028 seviyesinden gelen alımlarla 1,8092 seviyesine kadar yükseldi. Bu sabah 1,8027-1,8070 bandında hareket etmektedir. 1,81 seviyelerinde direnç bulunması nedeniyle dikkatli olmakta fayda var. Şimdilik satış yönlü pozisyonu olanların pozisyonlarını gözden geçirmelerinde fayda var. 2-3 haftalık periyodda daha yukarıları görme ihtimalimiz artmış durumdadır.

USD/JPY paritesine baktığımızda 100 psikolojik sınırının altında yatay hareketine devam etmektedir. Yukarı trend sinyalleri 04 Nisan gününden beri devam eden paritede dün satış denemeleri gelmişse de kolayca yükselerek 99,50 seviyelerine gelmesi düşündürücü. Sanki bir güç fiyatlara direkt müdahale ediyormuş gibi bir hava var. Fazla manipülatif bir görüntü vermeye başladı.

Orta vade yukarı sinyalleri hala devam eden GBP/USD not indirimlerinin etkisini yavaş yavaş hazmetmiş görünüyor. 1,5250 seviyelerinde yatay hareket eden paritede 1,5390 seviyelerini tekrar deneme potansiyeli hala yüksek.

Altın daha önce kısa süreli alım önererek tepki çıkışı beklentimizi karşılamış durumda. Orta vade aşağı sinyalleri ise çok zayıfladı 1.439 ONS/USD fiyatın üzerinden işlem geçebilirse yukarı yeni bir trend başlatabilir. Dün günlük aşağı sinyalinin gelmesi bugün için bir risk oluşturuyor.

Önerimiz; 1,80 seviyelerine yaklaştıkça USD/TL alınarak teknik olarak görünen yukarı trend potansiyelini değerlendirmek mantıklı görünüyor.

Saygılarımla

Yazarın Diğer Yazıları