Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Yukarı eğilimli olma ihtimali fazla

Orta vade aşağı sinyalleri veren USD/JPY paritesinde 93.70 seviyesinin üzerinde satarak orta vade düşüş trendini değerlendirmek teknik olarak mantıklı

Bigpara Haber
Dün 1,3283 seviyesinden güne başlayan €/$ paritesi 1,3290 seviyesinden gelen satışlarla 1,3161 seviyesine kadar gevşemiştir.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Orta vade aşağı sinyalleri devam eden €/$ paritesi 1.3132 seviyesine kadar gevşeyebilme potansiyeline sahiptir.

Avro/TL grafiğine baktığımızda; Dün 2,3694 seviyesinden güne başladığını, 2,3749 seviyesinden gelen satışlarla 2,3623 seviyesine kadar gevşemiştir. Orta vade yukarı sinyalleri olmasına rağmen daha önce de belirttiğimiz gibi €/$ paritesinin hareketlerinden aynı yönde etkilenecektir.  Destek seviyesi 2,3568 seviyelerindedir. Yatay seyirde hareket etmesi nedeniyle sağlıklı bir trend içerisinde bulunmamaktadır.

USD/TL paritesine baktığımızda; Dün 1,7836 seviyesinden güne başladığını, 1,7815 seviyesinden gelen alımlarla 1,7950 seviyesine kadar yükseldiğini görüyoruz. Kapanışın 1,7942 seviyesinde olması nedeniyle bugün de yukarı eğilimli olma ihtimali fazladır. Orta vade göstergeler yukarı sinyalleri vermeye devam ediyor. Bollinger bandın üzerine çıkması kar realizasyonu riskini artırsa da bunun için €/$ paritesinin yukarı hareket etmesi gerekmektedir.

Avrupa bölgesi ile ilgili açıklanan AB, Fransa ve Almanya PMI verileri beklenenden kötü olduğu için Avro’nun zayıflamasına neden oldu. Bu arada ABD satılık konut stoku Aralık 1999 yılından bu yana en düşük seviyesine gelmesi USD için iyi bir haber.

Altına baktığımızda; Dün beklediğimiz tepki çıkışını gerçekleştirmiş ve 1,584,90 ONS/USD fiyatına kadar yükselmiştir. Bu hareketi bugün için de yukarı gideceği sinyallerinin gelmesine neden olmuştur. 1,590 ONS/USD fiyatına kadar yükselme ihtimali fazladır.

Önerimiz; Orta vade aşağı sinyalleri veren USD/JPY paritesinde 93.70 seviyesinin üzerinde satarak orta vade düşüş trendini değerlendirmek teknik olarak mantıklı görünüyor.

Saygılarımla

Yazarın Diğer Yazıları