Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Yukarı dönüş sinyalleri üretiliyor

Önerimiz; 1. 34 seviyeleri civarında €/$ satarak kar realizasyonu potansiyelini değerlendirmek karlı olabilir gibi görünüyor

Bigpara Haber

Cuma günü ,3259 seviyelerinden güne başlayan €,7$ paritesi gelen alımlarla 1,3366 seviyesine kadar yükseldi ve 1,3341 seviyesinden kapanarak güçlü kalacağının sinyalini de vermiş oldu.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Bu sabah ise 1.3337-1,3404 bandında hareket etmiştir. Orta vade göstergeler henüz tam uyumlu olmamakla beraber yukarıya dönmeye başlasalar da RSI riskli bölge sınırına çoktan gelmiş durumda. Burada bir tuzak olma ihtimali var. Şu an 1,3275 önemli direncinin üzerine çıkarılarak gelen stop emirlerle açılan pozisyonlar kapattırılıyor olabilir. Fiyatların bollinger bandın üst sınırını da kırması nedeniyle yakında sert b,r aşağı hareket olabilir. Bence kısa vadede aşağı yönlü pozisyonu denemeye değer gibi görünüyor.

Cuma günü 2,3440 seviyelerinden güne başlayan Avro/TL €/$ paritesinin yukarı etkisinin altında kalarak 2,3689 seviyesine kadar yükseldi. Orta vade göstergeler tam olarak uyumlu sinyaller üretmemekle beraber yukarı ağırlığı daha fazladır.Bu sabah da 2,3587-2,3702 bandında hareket etmektedir. €/$ paritesindeki harekete bağlı dalgalanmaya yaşanacağından dikkatli olmakta fayda var.

USD/TL grafiğine baktığımızda; Cuma günü 1,7675 seviyesinden güne başlamış 1,7662-1,7739 bandında hareket ederek 1,7705 seviyesinden kapanmıştır. Orta vade aşağı sinyallerin yanında günlük yukarı sinyali gelmiş durumda. Bu sabah da 1,7720 seviyesine kadar yükselen USD/TL günlük yukarı dönüş sinyalleri üretmektedir.

Altın Cuma günü 1,653 seviyesine kadar gevşemiş e kısa vade çıkışı sonlandırmıştır. Orta vadede de sinyaller aşağı göstermeye devam ediyor. 1.680 önemli bir direnç konumuna geldiğinden gevşeme devam edebilir.

Parasal genişlemeye yönelik haberler özellikle altını ve USD’nin geleceğini ilgilendiriyor. Bugün bununla ilgili açıklamalar gelebilir. Bu nedenle hem USD hem de altında oynaklık olma ihtimali bir hayli yüksek. Doğru yönde olmayanın canı yanabilir. Bu nedenle aşırı risk almaktan kaçınmakta fayda var.

Önerimiz; 1. 34 seviyeleri civarında €/$ satarak kar realizasyonu potansiyelini değerlendirmek karlı olabilir gibi görünüyor.

Saygılarımla

Yazarın Diğer Yazıları