Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Yön hala aşağı!

Bir hafta geride kaldı ve beklenen mutlu son gerçekleşti. ABD batmadı ve sorun ötelendi.

Bigpara Haber
Bir hafta geride kaldı ve beklenen mutlu son gerçekleşti. ABD batmadı ve sorun ötelendi.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Ancak ortaya yeni bir iddia atıldı. Bu öyle bir iddia ki, iflas sorunu çözümlenen USD’nin değer kazanacağına tam tersine değer kaybetmesine zemin hazırlamak için ortaya atılan yeni bir iddia. Bu sayede kurban bayramı süresince €/$ paritesi 1,3689 seviyesine kadar yükseldi. Bayrama girişte aşağı sinyali veren paritede tüm orta vade göstergeler de alt üst olmuş durumda.

Bu harekete neden olan iddia neydi?

Hükümetin bir süre kapalı kalması nedeniyle ABD ekonomisinin zayıflayacağı ve bu nedenle de FED’in geri alımını azaltma operasyonunu erteleyeceği iddialarıdır. Böylece USD’na değer kaybettirilmiştir.

Bunun ne kadar ciddiye alınması gerektiğini FED’den açıklama gelince göreceğiz.

Bayram öncesi 1,3500-1,3600 bandında orta vade aşağı sinyalleri eşliğinde işlem gören €/$ paritesinde orta vade göstergeler güvenli değil.

Bollinger Band göstergesinin üst çizgisinin üzerine çıkılması ise kısa vadede kar realizasyonu anlamına geliyor. Bu nedenle 1,3600 seviyesini aşağı yönde kırmayı deneyebilir.

USD/TL paritesinde ise hala aşağı yönde sinyaller gelmeye devam etmektedir. 1,9760 ve 1,9890 seviyelerinde önemli dirençleri olan paritede 1,9620 destek seviyesi konumundadır.

Avro/TL paritesinde de orta vade aşağı sinyalleri gelmeye devam etmekte olup 2,7100 seviyesi önemli direnç konumundadır. Destek seviyesi ise 2,6650 civarındadır.

Önerimiz; €/$ paritesinde 1,3680 seviyelerine satış gelerek kısa vade aşağı yönlü hareketi değerlendirmek teknik açıdan mantıklı görünmektedir.

Saygılarımızla,

Yazarın Diğer Yazıları