Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Yeni pozisyon almamakta fayda var

Önerimiz; yılın son işlem günlerinde yeni pozisyon almamakta fayda var

Bigpara Haber

Dün 1.3224 seviyelerinden güne başlayan €/$ paritesi kısa vadede aşırı riskli sinyalleri veren bölgede 1.3202-1.3284 bandında hareket ettikten sonra 1.3237 seviyelerinden kapanmıştır.



Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Orta vadede göstergeler çelişkili olduğundan net bir trendden bahsedemiyoruz. Yılın son günleri olduğu için pozisyon ayarlama dışında ciddi bir pozisyon hareketi beklemiyoruz. Tek istisna mali uçurum konusunda olumlu bir gelişme olduğu takdirde USD değer kazanabilir.

Dün 1.7942 seviyelerinden güne başlayan USD/TL paritesinde satış eğilimi devam etmiş ve 1.7889 seviyelerine kadar gevşemiştir. Orta vade yukarı sinyalleri gelmeye devam ettiğinden 1.7848 desteğini kırmasını beklemiyoruz. Uzun vade aşağı sinyalleri üretmeye devam etmektedir. 2013 yılında bu sene gördüğü en düşük seviyenin altını (1.7347) görmesini bekliyoruz.

Avro/TL grafiğine baktığımızda; Dün 2.3732 seviyelerinden güne başladığını, 2.3805 seviyesinden gelen satışlarla 2.3656 seviyelerine kadar gevşediğini görüyoruz. Kısa vadede aşırı riskli bölgede her geçen gün daha zayıf görünüm vermektedir. Dün kar realizasyonu riskine dikkat çekmiştik. Orta vade yukarı sinyalleri henüz son bulmasa da aşırı riskli bölgede olması ve momentum kaybetmesi kar realizasyonu ihtimalini artırmaktadır.

USD/JPY orta vade yukarı sinyalleri ile birlikte kısa vadede aşırı yükselmesi nedeniyle çok riskli ve kar realizasyonları gelebilir sinyalleri üretmektedir. Kısa vadede yükselmesinin yarattığı kar realizasyonu riski yanında uzun vadede yukarı trend eğilimi devam etmektedir. Henüz yolun başında olan parite dalgalanarak yukarı yönde hareketine devam edebilir.

Atın grafiğine baktığımızda; kısa vade tepki çıkışı gerçekleştirdiğini ancak son günlerde çıkışın kesilerek yatay seyre döndüğünü görüyoruz. Bu durumda yeni bir gevşeme riski artmaktadır.1.653 seviyesini destek haline getirmeye çalışmaktadır.

Önerimiz; yılın son işlem günlerinde yeni pozisyon almamakta fayda var.

Saygılarımla

Yazarın Diğer Yazıları