Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

USD/TL paritesine baktığımızda...

Önerimiz; 82.50 seviyelerinden satış yaparak düşüş fırsatının değerlendirilmesi teknik olarak mümkün görünüyor

Bigpara Haber

Dün orta vade aşağı sinyalleri üretmeye başlayan €/$ paritesi 1.3074 seviyesinden güne başlamış, 1.3087 seviyelerinden gelen satışlarla 1.2951 seviyelerine kadar gevşemiştir.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Kapanışın günün en düşük seviyelerine yakın olması bugün de düşüşün devam edebileceğini gösteriyor. Orta vade yukarı sinyalleri dün itibariyle bozulduğundan yukarı yönde açık bulunan pozisyonların kapatılması gerekmektedir. 1.2870 ve 1.2740 desteklerine doğru bir düşüş olma ihtimali oldukça yüksektir.

Avro/TL paritesine baktığımızda; Dün €/$ paritesinde gerçekleşen sert düşüşün burada da etkisini gösterdiğini görüyoruz. Dün 2.3358 seviyelerinden güne başlamış ve 2.3425 seviyelerine kadar yükseldikten sonra gelen satışlarla 2.3210 seviyelerine kadar düşmüştür. Bu düşüş orta vade aşağı sinyalleri gelmesine neden olmuştur. Bu sabah da 2.3177 seviyelerini görmesi de düşüşün devam edebileceği sinyalidir. 2.3180 seviyelerinin altına sarkması durumunda önemli düşüşleri görebiliriz.2.3180 civarı önemli bir destek durumundadır.

USD/TL paritesine baktığımızda; €/$ paritesindeki sert düşüşün USD’na olumlu etkisi burada sınırlı hissedilmiş. Avro/TL yeterince düşmeseydi USD/TL oldukça yükselecekti. Hatırlarsanız eski yazılarımızda bu dengesizliği masaya yatırmıştık. Şimdi sistem olması gereken tepkileri vermektedir. Dün 1.7865 seviyelerinden başlayan USD/TL paritesi 1.7852 seviyelerinden gelen alımlarla 1.7919 seviyelerine kadar yükselmiştir. Bir gün önce yazımızda €/$ paritesinden etkilenebileceğini belirtmiştik. Bu sabah da yukarı yönlü tepki hareketine devam etmiş ve 1.7922 seviyelerine kadar yükselmiştir. Her ne kadar orta vade yukarı sinyali üretmemekte ise de €/$ paritesinin aşağı yönlü güçlü hareketlerine bağlı olarak yükseliş yaşanma ihtimali çok yüksektir. Şimdilik 1.80 seviyelerine kadar yükselmediği sürece çıkış trendini konuşmayacağız.

USD/JPY paritesi bu aralar ilgimizi çekmektedir. 82.50 seviyelerinde ısrarla satış gelmektedir. Bu nedenle gevşeme ihtimali son derece artmıştır. Orta vadeli sinyallerin aşağı dönmesi için 81.80 seviyesine inmesi gerekiyor.

Önerimiz; 82.50 seviyelerinden satış yaparak düşüş fırsatının değerlendirilmesi teknik olarak mümkün görünüyor.

Saygılarımla

Yazarın Diğer Yazıları