Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

USD /TL için 1.82 seviyelerine özellikle dikkat

USD /TL için 1.82 seviyelerinden kısa vadeli satarak gevşemelerde yerine koymak mümkün gibi görünüyor

Bigpara Haber
Dün 1.2250 seviyelerinden güne başlayan €/$ paritesi 1.2213-1.2297 bandında hareket ederek 1.2238 seviyelerinden kapanmış ve zayıf seyrini sürdürmüştür. Orta vade aşağı sinyali devam ediyor

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

FED tutanaklarına göre parasal genişleme için enflasyonun %’’nin altına ısrarcı şekilde gitmesi, ekonomiye yönelik risklerin ciddi olduğunun fazlaca konuşulması gerekiyor. Kısacası parasal genişlemeyi gerektirecek kadar da kötü olunmadığı düşüncesi var. Bunun yanında Japon Merkez Bankası BOJ varlık alım kalemleri arasında değişiklik yaparak kredileri azaltırken tahvil alım limitini artırdı. Yani kısacası parasal genişleme Japonya’dan gelecek gibi görünüyor.

İçeride cari açık beklenenden düşük geldi. Petrol fiyatlarındaki düşüş etkili olmuş görünüyor. 6.2 milyar USD açık beklenirken 5.83 milyar USD gelmesi olumlu. Bu veri TL’yi bir miktar daha güçlendirdi,
$/TL grafiğine baktığımızda; Dün 1.8165 seviyelerinden güne başlamış, 1.8063 seviyesine kadar gevşemiş ve 1.8177 seviyesine kadar da yükselmiştir. Kapanışın 1.90 olması gevşeme devam edebilir sinyali üretiyor. Orta vade yukarı sinyalleri gelmeye devam ederken kısa vadeli geri çekilme süreci TL’nin sepet bazında değerlendiği anlamına geliyor. Çünkü USD Avro’ya karşı prim yaptı. Cari açık gibi makro veriler oldukça iyi durumda bu nedenle Türkiye dikkat çekiyor. Dananın kuyruğu 1.8060 seviyesinde kopacak. Bu kritik destek kırıldığı takdirde yukarı trend tehlikeye girmeye başlayacak. Yükseliş hareketinde ise satışların gelebileceği seviye 1.8270 civarıdır.

€/TL grafiğine baktığımızda; orta vade aşağı trend devam ediyor. Düşük risk bölgesi sınırında olduğu için kısa vadede çok fazla gevşemesini beklemiyoruz. Dün 2.2256 seviyesinden başlamış ve 2.2117-2.2295 bandında işlem görmüştür. Kapanışın 2.2143 olması zayıf olduğunun göstergesi. Bu sabah 2.2197 seviyelerinden işlem görüyor.
Önerimiz; işlem hacminin düşük olması, marjların daralması ve ani sürpriz hareketlere çok müsait olması nedeniyle günlük işlemlerde piyasayı anlık takip edemeyenlerin işlem yapmaması, takip edenlerin ise 1.2278 seviyesinden €/$ satışı girerek giden satışı 1.2250 seviyelerinden yerine koyması mantıklı görünüyor. USD /TL için 1.82 seviyelerinden kısa vadeli satarak gevşemelerde yerine koymak mümkün gibi görünüyor.

Saygılarımla

Yazarın Diğer Yazıları