Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Trend yukarı dönmüş durumda

20 gün içerisinde USD ödemesi olanlar bu seviyelerden ödemelerini garantilemelidirler

Bigpara Haber

Orta vade aşağı sinyalleri devam eden €/$ paritesi dün 1.2469 seviyelerinden güne başlamış, 1.2408-1.2524 bandında hareket etti.



Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Kapanışın en düşük seviyelere yakın olması düşüşün devam edebileceği sinyali vermekte. 1.2417 kritik desteği çok önemli olup kırması durumunda satışların artacağını düşünmekteyiz. Kısa vadede 1.2365 seviyesini test edebilir.

€/TL paritesine baktığımızda; €/$ paritesindeki Avro aleyhine gelişme burada kendini göstermemiş ve dün 2.2615-2.2792 bandında hareket etmiştir. Kapanışın en yüksek seviyeye yakın olması bugün de yükselişin sürebileceği sinyali vermektedir. Avro yurtdışında değer kaybederken TL’ye karşı değer kazanma tezatlığına dikkat etmeliyiz. Normalde €/TL gevşemiş olmalıydı. €/TL paritesi 2.2816 seviyelerinden işlem gördüğü takdirde yukarı trend potansiyeli artacaktır. Şimdilik çok zayıf ve her an bozulabilir aşağı trend görünümü var.

$/TL grafiğine baktığımızda; beklediğimiz yukarı tepki fazlasıyla gelerek aşağı sinyallerine dün son verdi ve biz de hemen dün okur bölümünde bunu sizlerle paylaştık. Trend yukarı dönmüş durumda. Kısa vadeli dalgalanmalar gelebilecek durumda olsa da 1.8408 seviyesine kadar zorlanmadan çıkabilecek gibi görünüyor. Ancak yaklaşık 20 iş günü yukarı trendin artarak devam etme potansiyeli var. Bu nedenle 20 gün içerisinde USD ödemesi olanlar bu seviyelerden ödemelerini garantilemelidirler.

USD/JPY günlük ve orta vade yukarı sinyaline rağmen dün 3 günlük bandının içerisinde kalmaya devam etmiştir. 79.75 direnci ile 79.26 desteğinden birini kırması gerekiyor. Tahminimiz yukarı yönde kıracağı yönündedir.

GBP/USD paritesinde işlem yapan okurlarımız için dün sert gevşeme ile orta vade aşağı sinyalleri üretmeye başladığını, gevşemenin 1.5407 seviyesine kadar sürebileceğini söylemiş olalım.

LİBOR soruşturmasında Barclays’ın ceza alması, sistemik hatalardan bahsedilmesi ve arkasından HSBC gibi başka bankaların da incelendiği haberleri Avrupa finans sektörüne zaten kalmayan güveni daha da bitirecek. Bu nedenle Avrupa finans piyasalarını oldukça sıcak bir dönem bekliyor. Türkiye ile ilgili FITCH açıklamaları’da kısa vadeli borç gerçeği açısından son derece önemli. Petrol fiyatlarının gerilemesinin devam etmesi durumunda Rusya verilerinde bozulmaya yol açabileceğinden bu ülke için not indirim riski bulunmaktadır.

Liderler zirvesinden somut tedbirlerin çıkmasına yönelik beklentiler yavaş yavaş kayboluyor. €/$ paritesindeki düşüş de bunu teyit ediyor.
Günlük önerimiz; 1.8220 seviyesine doğru gevşedikçe $/TL alarak potansiyel çıkışı değerlendirmek mantıklı görünüyor.

Saygılarımla...

Yazarın Diğer Yazıları