Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

TL`nin değer kaybı beklenebilir

TL’nin değer kaybını beklediğimizden TL karşılığı usd ve avro alarak çıkışı değerlendirmek mantıklı görünüyor

Bigpara Haber

Cuma günü 1.3156-1.3291 bandında hareket eden €/$ paritesi Yunanistan ilgili olumsuzluklarla 1.3199 seviyelerinden kapanmış, hafta sonu meydana gelen yeni olumlu gelişmelerle de güne yükselerek başlamış, gün içerisinde 1.3190-1.3284 seviyelerini görmüştür.



Hikmet Baydar
www.3-goz.com

1.3257 seviyelerinden işlem görmesi de tekrar yukarıyı deneyebileceği anlamına gelmektedir. Orta vade yukarı sinyalleri devam eden €/$ paritesinin 1.3290 seviyelerindeki gücü belirleyici olacaktır. Şimdilik trend yukarı demekle yetinelim.

$/TL paritesinde yukarı trendin 3. Günündeyiz ve €/$ paritesindeki dalgalanmaların bu pariteye aynen yansıdığını görüyoruz. Şimdilik yön yukarı ve 1.7740 seviyeleri birkaç gün içerisindeki hedefimiz olarak görünüyor.

€/TL paritesi yukarı trendin henüz başındayız. Çarpraz paritelerde burayı bozacak bir gelişme olmazsa yön yukarı görünüyor. 2.3447 direncini aşabilirse 2.3784 seviyesine kadar çıkabilir. Şimdilik kısa vadeli ödemeniz varsa avronuzu şimdi alsanız iyi olur diyoruz.
Dış piyasadaki gelişmelere bakarsak;

Yunan parlamentosu, ülkede ciddi gösterilere neden olan tasarruf önlemlerini içeren yasayı onayladı. Ülkeye 130 milyar euroluk ikinci Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu (IMF) yardımının ödenmesini sağlayacak yasa parlamentodaki 300 milletvekilinden 199`unun yasaya olumlu oy vermesiyle onay aldı.Bu veri şimdilik bahar havası estiriyor. 34 İtalya bankasının not indirimi şimdilik unutulmuş görünüyor.
Tokyo`da Daiwa Asset Management Co. kıdemli analistlerinden Yoshinori Nagano, Yatırımcılar Yunanistan`ın temerretüte düşmeyeceğini düşünüyor dedi ve Kemer sıkma paketinin onaylanması, yatırımcıların güven yönünde bir adım daha atmalarına neden oldu. Şimdi, ikinci yardım paketinin onaylanacağı beklentisi var değerlendirmesinde bulundu. Kısacası bu haber Yunanistan riskinin satın alınmadığını gösteriyor. Sürprizler ciddi oranda olumsuz etkileyebilir.

İçerde  açıklanan cari açık verisinin beklentilerle aynı geldiği için piyasada bir etkisi olmadı.

Önerimiz; Kısa vadede sepette TL’nin değer kaybını beklediğimizden TL karşılığı usd ve avro alarak çıkışı değerlendirmek mantıklı görünüyor. Bunun yanında özellikle avro’nun TL’ye karşı pirim yapma potansiyelinin daha fazla olduğunu da belirtelim.

Saygılarımla...

Yazarın Diğer Yazıları